Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Seksuele Bevrijding 1 – Sexual Healing

15 mei @ 19:30 - 22:30

€299.00
Seksuele Bevrijding 1 - Sexual Healing

Ervaar je soms schaamte of schuldgevoel rond opwinding, seksualiteit en seks?

Voel je je misschien geremd in intimiteit?

Mis je soms de verbinding tijdens intieme momenten?

Is seks vaak niet (meer) zo bevredigend?

Voel je ergens dat er een diepere laag onder je seksualiteit zit?

Eeuwenlange seksuele onderdrukking

De meeste mensen in het Westen zijn seksueel beschadigd en geremd door eeuwenlange onderdrukking van onze grootste kracht door kerk en overheid. Wanneer je seksueel vrij bent en je seksuele energie vrij kan stromen, kunnen ze geen controle over je uitoefenen en raken ze hun macht kwijt.

Daarom is het tijd dat we dat verleden achter ons laten, dat we onze seksualiteit weer claimen, de seksuele energie laten stromen en zo weer meer regie krijgen over ons eigen leven en onze eigen spiritualiteit.

Seksuele bevrijding

Hoewel de term seksuele bevrijding misschien het idee geeft dat het alleen om seksualiteit en lichamelijk genieten gaat, is het veel breder. Het gaat om het bevrijden en accepteren van je lichaam, van je gevoelens en van je energie. Dit heeft effect op je hele leven. De seksuele energie die weer gaat stromen is de levensenergie of prana die je hele leven voedt.

Seksuele bevrijding heeft vaak als resultaat: je beter in je lijf voelen, meer zelfvertrouwen, betere relaties, diepere ervaringen, meer plezier en meer genieten (en niet alleen van seks). Kortom: een vervullend en gelukkig leven.

Seksuele vrijheid

We gaan niet de seksuele revolutie van de jaren zeventig overdoen. Seksuele vrijheid betekent namelijk dat je je eigen keuzes maakt hoe je je seksualiteit en relaties vorm geeft. Er is geen vooropgesteld idee wat beter of slechter zou zijn. Monogamie, polygamie, open relatie, geen relatie, het gaat om wat bij jou past.

Hiervoor is eerst Sexual Healing nodig, gevolgd door het aanleren van Conscious Sexuality. Er is herstel van contact met je eigen seksualiteit nodig om te gaan ontdekken wat bij jou past en wat jouw eigen krachtige uitdrukking  van je seksualiteit is.

Seksuele energie

We hebben het veelvuldig over het laten stromen en versterken van je seksuele energie. Seksuele energie is de levensenergie die haar bron heeft in ons bekken en die we, vaak onbewust, kunnen activeren met seks. Hierdoor wordt seksuele energie nog wel eens verwart met lust of opwinding. Het is geen van beide. Wel kan seksuele energie, wanneer het nog niet bewust genoeg ervaren wordt, opwinding tot gevolg hebben.

Wanneer we seksuele energie bewust en volledig gaan laten stromen, wordt het transformerend, zuiverend en helend. Hier gaan we dus ook mee werken in het traject. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor lust en opwinding zonder schaamte.

Tantra en ervaren

In deze trajecten maken we gebruik van tantrische en andere spirituele technieken en (seksueel) lichaamswerk, omdat we hebben gemerkt dat deze combinatie de beste en snelste resultaten opleveren. We werken ervaringsgericht, zodat je de heling en ontwikkeling snel kunt integreren.

Het is dus geen Tantra-training pur sang. Het kan wel je tantrische pad en je tantrische ervaringen verdiepen.

Veilige omgeving

In Tantra en seksueel lichaamswerk kun je jezelf tegenkomen, geraakt worden of momenten hebben waarop je het moeilijk hebt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bij ons in een veilige omgeving terecht komt. We geven je de ruimte om hierin zelf te kiezen en in hoeverre je het aan wil gaan, wat je tegenkomt. Niets hoeft!

We nodigen je dan ook uit en geven je de ruimte om je eigen grenzen in de gaten te houden en deze ook aan te geven. Grenzen verleggen zorgt voor groei, grenzen overschrijden niet. Ook als er wat geraakt wordt en er emoties bovenkomen, is daar ruimte voor en kunnen we je daarin steunen en bedding geven. Ook als er meer dan een emoties geraakt worden kunnen we begeleiden, we zijn trauma-geïnformeerd.

De training Seksuele bevrijding was een spannend en verrijkend traject. In een veilige setting gecreëerd door Eli & Esther leerde ik door de oefeningen waar mijn blokkades en grenzen liggen. En dat die blokkades vooral in mijn eigen hoofd zitten. Het was spannend en soms ook gewoon speels om te ervaren, te ontdekken en te doen. En voorzichtig te groeien en mijn speelruimte te vergroten.

De training heeft een mooie balans in spannende en speelse oefeningen aangevuld met gesprekken en inzichten. Het uitwisselen van ervaringen en de theoretische ‘lessen’ van Eli & Esther verruimden mijn blik.

Bedankt voor de ervaring, ik kijk uit naar verder ontdekken <3

Jessie (v)

De bijeenkomsten ervaren als een hele mooie combinatie van uitdaging, confrontatie, herkennen en erkennen van grenzen en deze daar waar kan verleggen. Dit dan in een warme en veilige omgeving waar ieder zich zelf mag zijn en dit dan onder inspirerende begeleiding van Esther en Eli.

In het streven naar seksuele bevrijding is door mij, met behulp van mijn medecursisten én onder deskundige begeleiding van Esther en Eli belangrijke progressie gemaakt. Het blijft evenwel, zoveel is ook duidelijk geworden, een proces dat hopelijk nooit een eind zal bereiken. Blijf leren en ontwikkelen. Deze cursus is daarbij zeer behulpzaam.

Dank daarvoor

Gert-Jan (m)

Gemengde groep

We werken bewust met een gemengde groep van zowel mannen als vrouwen. In de groep streven we naar een redelijke balans van mannen en vrouwen.

Werkelijke bevrijding kan niet ontstaan, wanneer je je ontwikkeling gescheiden zou houden en beperken tot alleen je eigen geslacht. Je seksuele energie kan ook niet vrij gaan stromen, wanneer je er voorwaarden aan hangt van geslacht, geaardheid, gender of persoon.

In de groep werk je met verschillende personen, zowel van een ander geslacht als met personen van hetzelfde geslacht als jij. Zo kun je de heiligheid van je eigen lichaam en dat van een ander gaan ervaren, kun je je seksuele energie vrij laten stromen en niet langer speelbal zijn van aangeleerde vooropgestelde ideeën. Wat niet betekent dat je aantrekking hoeft te voelen tot iedereen of je levensstijl moet veranderen.

De groep is beperkt tot 8 personen, maximaal 4 mannen en 4 vrouwen.

Voor wie

Seksuele Bevrijding 1 - Sexual Healing is voor iedereen die:

 • Zich wil ontwikkelen op het gebied van lichamelijkheid, sensualiteit en seksualiteit en zich daarvoor wil inzetten
 • Zich wil bevrijden van negatieve overtuigingen over het eigen lichaam of de eigen seksualiteit
 • Meer wil genieten (en niet alleen seksueel)
 • Los wil komen van schaamte en schuldgevoel
 • Los wil komen van 'hoort niet', 'mag niet' en 'moet'
 • Zich vrijer wil voelen in de eigen expressie of het eigen lichaam
 • Op zoek is naar Sexual Healing of Conscious Sexuality

Voor wie is het niet

Vrijwel iedereen heeft seksuele heling nodig, toch zijn deze trajecten niet voor iedereen. Het is bijvoorbeeld niet geschikt als je:

 • Deel wil nemen om te ‘scoren’
 • Geen zelfreflectie toe kunt passen
 • Ernstige trauma’s hebt
 • Niet wil aanraken of aangeraakt wil worden
 • Naaktheid een ernstig struikelblok voor je is
 • Niet de benodigde tijd wil steken in je eigen ontwikkeling

Twijfel je of het bij je past? Neem dan gerust contact met ons op.

Inhoud Seksuele Bevrijding 1 - Sexual Healing

Seksuele Bevrijding 1 is de eerste module van het Seksuele Bevrijding traject en is gericht op Sexual Healing.

In deze module ga je je expressie en lichaam bevrijden, de onschuld van het lichaam en van aanraking ervaren. De module Sexual Healing gaat om het vrij maken van het lichaam, of eigenlijk de body-mind, helen van schaamte en schuld, en het ontdekken van je (verborgen) verlangens.

Hiervoor zijn er oefeningen op jezelf, voor de groep, in de groep en in tweetallen.

Kaders in deze module: We werken aan het helen van schaamte en schuld en (seksuele) expressie. We bouwen op naar comfortabel zijn met naaktheid en aanraking, waarbij er geen seksuele handelingen zijn.

Na deze module is er de mogelijkheid om door te stromen naar Seksuele Bevrijding 2, gericht op Conscious Sexuality. Klik hier om meer te lezen over het hele Seksuele Bevrijding traject

Training met coaching

Onze Seksuele Bevrijding trainingen zijn training-met-coaching.

Training is de kern. We leren je nieuwe dingen en zetten dingen in een nieuw licht voor je. We laten je nieuwe ervaringen opdoen, en we laten je oefenen met diverse elementen die bijdrage aan je vrijer voelen in je lichaam en je seksualiteit.

Coaching is een belangrijk extra element in de training. Naast dat we je begeleiden in de oefeningen, gaan we ook in op thema's die opkomen in de groep aan de hand van wat jij of andere deelnemers ervaren. Over het algemeen leeft een thema bij meer dan een iemand alleen en zo profiteert de hele groep van deze coaching.

Opbouw Seksuele Bevrijding 1 - Sexual Healing

Deze training-met-coaching bestaat uit 7 woensdagavonden van 19:30 tot ong. 22:30.

We bouwen de training rustig op, zodat je kunt wennen aan en landen in de groep, en je met een veilig gevoel steeds weer nieuwe stappen kunt zetten.

Tussen de lessen door besteed je tijd aan thuisopdrachten (huiswerk).

De tijdsinvestering tussen de trainingsdagen is ongeveer 1 à 1,5 uur per keer.

Van de thuisopdrachten lever je een verslagje in, zodat we je zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden.

Investering

De investering voor Seksuele Bevrijding 1 - Sexual Healing is € 299 per persoon.

De investering is inclusief individuele begeleiding a.d.h.v. de verslagen.

Ook bij de investering inbegrepen: thee en lekkers op de trainingsavonden.

 

Data en tijden

In mei 2024 starten we met een nieuwe groep voor de training Seksuele Bevrijding 1 - Sexual Healing. De data van de training zijn:

15 & 22 & 29 mei
5 & 12 & 19 & 26 juni

De trainingsavonden duren van 19:30 tot ong. 22:30. Vanaf 19 uur is de inloop met een kopje thee.

Vraag en antwoord

Aanmelden

Selecteer in onderstaand formulier het soort en aantal tickets en klik op de knop 'Verkrijg Tickets'.

Na aanschaf van je ticket(s) maken we een afspraak voor een korte telefonische intake, zodat we beter weten of deze training geschikt is voor je en je meteen je vragen kunt stellen. Mocht je na de intake toch niet deel gaan nemen aan de training, dan storten we natuurlijk de betaalde investering terug. Je loopt dus geen risico.

Staat het gewenste ticket op uitverkocht, klik dan hier om je aan te melden voor de reservelijst.

Gegevens

Datum:
15 mei
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
€299.00
Evenement Categorie:

Locatie

Het Nevelnest
Schraaweide 2
Westervoort, Gelderland 6932LT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06-10996723

Organisator

Hartstreling Tantra
Telefoon
06-10996723
E-mail
info@hartstreling.nl
Bekijk de site van Organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar