10 tips om meer uit je relatie te halen met Tantra

Verbinding

Je zou het misschien niet verwachten, maar je relatie verdiepen kan voor 80% in 5% van de tijd. In Tantra wordt veel gewerkt met de verbinding met de ander. Daarom kun je uit Tantra zoveel halen om de verbinding met je partner te versterken. Om het makkelijk voor je te maken, hebben we hier onze 10 beste Tantra-tips om je relatie te verbeteren.

1. "Ik ook van jou"- Wijs automatismen de deur

Hoe vaak ga je de deur uit met een automatische kus en "ik hou van jou"? Hoe vaak zeg je "ik ook van jou"? Vaak gaat dat net zo automatisch als iemand de hand schudden. Voor je er erg in hebt, heb je die uitgestoken hand aangenomen.

Zeg eens "ik hou van je" op momenten dat je het echt zo voelt. Zonder het van de ander ook meteen terug te verwachten. Zeg het dus ook alleen terug, als je het ook werkelijk voelt. Op die manier krijgt het weer waarde om tegen de ander te zeggen dat je van hem of haar houdt.

 

2. Kus met aandacht

Als je je partner wil kussen, bijvoorbeeld als je weggaat, doe het dan niet vanuit gewoonte, maar vanuit gevoel en met aandacht. Neem even de tijd om je partner echt te voelen in je kus en om je eigen gevoel ook in de kus te leggen. Een kus met aandacht op de wang geeft meer verbinding dan 20 automatische kussen op de mond.

3. Knuffel als Osho

Vaak als we knuffelen, hangen we aan de ander of de ander hangt aan ons. Probeer eens wat vaker helemaal recht te blijven staan in een knuffel. Maak het gelijkwaardiger en stromender door net iets versprongen te staan, zodat jullie hoofden naast elkaar komen, zonder dat je je nek hoeft te buigen. Je energie kan dan vrij blijven stromen van stuitje tot kruin.

Dit wordt ook wel de Osho-knuffel genoemd. In onze workshop "Hello my Valentine" gaan we hier nog wat meer op in. We laten dan onder andere zien wat je kunt doen, als je veel langer of korter bent dan je partner.

4. Kijk elkaar in de ogen

Kijk elkaar gedurende de dag regelmatig even echt en ontspannen in de ogen, al is het maar een paar tellen. Dit kan spontaan zijn, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan momenten als 's ochtends bij het opstaan of 's avonds bij het slapengaan. In oogcontact kun je elkaar echt zien en laat je elkaar dus ook jezelf echt zien. Dit versterkt en verdiept jullie verbinding.

Young couple gazing at each other

5. Ontmoet elkaar in korte momenten van contact

Neem ook af en toe wat meer tijd voor contact. Even tegenover elkaar staan, elkaars handen vasthouden en elkaar een paar minuten in de ogen kijken, gevolgd door elkaar gelijkwaardig te omhelzen. Deze tip sluit aan bij bovenstaande tips en combineert dit tot een bewust gekozen moment van echte aandacht voor elkaar. Neem hier 5 tot 10 minuten voor. Kom je naar "Hello my Valentine", dan laten we je nog meer van die korte, verdiepende contactmomenten ervaren.

Hello my Valentine - De Tantrische boost voor je relatie

In deze workshop ga je samen op ontdekking. Een ontdekkingstocht naar elkaar. In kortere en langere oefeningen gaan jullie samen de verbinding tussen jullie opnieuw ontdekken. En laten we jullie zien hoe je die verbinding thuis op elk moment kunt ervaren. Reserveer nu jullie plek met korting.

6. Blijf bij jezelf en in verbinding

Dit is misschien wel de belangrijkste en ook de lastigste tip voor veel mensen in een relatie. "Blijf bij jezelf" betekent dat je in momenten van contact op jezelf blijft staan en dat je zelf de verantwoording neemt voor je eigen leven en geluk, juist in het contact met je partner.

Als je iets verlangt van je partner, vraag het, maar eis of verwacht het niet. Dat betekent dus ook je kwetsbaar opstellen, want de ander heeft de vrijheid om wat je vraagt te weigeren. Vraag aan je partner hoe hij of zij de dingen vindt die jij doet. Daar hoef je je niet meteen op aan te passen, maar zonder die informatie heb je de keuze niet eens en weet je misschien niet wat er in je partner omgaat.

7. Raak elkaar aan

Streel elkaar regelmatig, over de rug, over een been, langs de hals. Ook hier weer: doe het met aandacht. Wees je ervan bewust dat je de ander streelt. Voel hem of haar ook werkelijk onder je hand.

Elkaar zo strelen kan op heel veel momenten. Tijdens het koken, wandelend door het park, zittend op de bank, in het voorbijgaan. Maak hier geen nieuw automatisme van. Doe het bewust en doe het met aandacht.

Samen naar Ultieme Liefde

Elkaar in aandacht aanraken gaan we uitgebreid doen in "Hello my Valentine". Aanraking is voedend en fijn. En als je elkaar kunt aanraken in aandacht en verbinding én je kunt daarbij bij jezelf blijven, dan zul je een heel nieuw niveau van verbinding en contact met elkaar ervaren. Dan brengt het jullie nog dichter bij elkaar.

"Juist al deze kleine momenten op de dag hebben ons nóg dichter bij elkaar gebracht. Wij zijn Eli te Winkel en Esther Sanders en wij merken al jaren dat de intensiteit en diepte van onze relatie anderen inspireert. Het is onze passie om mensen als jullie te helpen je relatie te verdiepen en jullie verbinding met elkaar te versterken. We weten dat het kan. En we gunnen iedereen dat intense geluk dat wij dagelijks voelen met elkaar."

Eli+Esther Hartstreling

8. Wees aanwezig

Ben je met je partner in gesprek, of anderszins in contact, wees dan volledig aanwezig. Laat je niet afleiden door je telefoon, de tv, de vogels in de tuin of je eigen gedachtentrein. Luister met aandacht naar wat je partner zegt, maak oogcontact, laat hem/haar merken dat je er bent, en reageer met diezelfde aandacht.

9. Bedank elkaar

Elkaar bedanken voor iets fijns, voor een compliment of voor iets wat de ander voor je deed, is al heel waardevol en helend. Als je je partner ook oprecht kunt bedanken voor iets wat je moeilijk of confronterend vond om te horen of na een fikse ruzie, dan brengt dat zelfs nog veel meer. Vaak kan zoiets confronterends jou persoonlijk of jullie relatie namelijk juist helpen groeien.

Laat wel echt je gevoel spreken bij een dankjewel. Maak er geen nieuw automatisme van, laat het echt gemeend zijn. Bedank vanuit je hart. Dat hoeft niet eens met woorden. In "Hello my Valentine" gaan we je een heel mooie manier leren om elkaar zonder woorden te bedanken.

10. Reserveer nu jullie plek in "Hello my Valentine"...

...en haal nog veel meer uit je relatie met Tantra.

Vanuit je diepste verlangen je geliefde opnieuw ontmoeten. Verdrinken in elkaars ogen. Opnieuw verliefd worden. Je verlangen volgen en samensmelten in innige verbinding. Je verlangen laten stromen en nieuwe diepten in jezelf en in jullie relatie ontdekken.

Als je tot hier hebt gelezen, dan wil je echt in je relatie investeren, zo geloven wij. Daar houden wij van, van mensen die dat willen. En daar investeren wij met liefde wat extra in. Daarom doen we je dit aanbod:

Bij aanmelding via onderstaand formulier betalen jullie geen € 197 voor jullie samen, nee, jullie geven je relatie die Tantrische boost voor slechts 177 euro. Gebruik daarvoor de kortingscode Valentijn.

Voor een middag en avond, met avondeten, op een prachtige locatie. Samen met andere stellen die net zo graag willen verbinden en verdiepen als jullie.

Ben je nog niet overtuigd? Lees dan wat het anderen heeft gebracht:

Valentijn

"Wij hebben de workshop als heel bijzonder ervaren. Het was onze eerste kennismaking met Tantra.
Wij zijn een aantal jaar getrouwd en momenteel ieder in een eigen ontwikkelingsproces verweven, de workshop bracht onderlinge verbinding op spiritueel niveau.

Iets waar we heel dankbaar voor zijn en zeker verder mee willen. Esther en Eli brengen een geborgen en veilige sfeer waarin dit kan en mag ontstaan.
Het is een start naar een verdieping in onze relatie naast onze persoonlijke eigen ontwikkeling, een rijke aanvulling."

Peter en Marjan

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 10 februari
Tijd: 14:00-22:00 (inloop vanaf 13:30)
Locatie: Piramide aan de Waal, Munnikhofsestraat 28, Gendt
Toegang: €197 €177 per (gelegenheids)stel

Inbegrepen: koffie, thee, avondeten

Meenemen: omslagdoek, makkelijk zittende kleding, warme sokken, eventueel een flesje water