4 tips om je relatie verdiepen

tips om je relatie te verdiepenWil je graag een diepere relatie met je partner? Een meer spirituele verbinding ook misschien? Meer geluk en passie samen? Misschien verwacht je het niet, maar dat alles begint met bewustzijn.

Bewustzijn is een van de kernbegrippen van Tantra. Maar wat is dat dan, bewustzijn? Wat heb je eraan? En hoe kun je met bewustzijn je relatie verdiepen?

Bewustzijn inzetten voor je relatie

Je kunt bewustzijn heel letterlijk opvatten als je bewust zijn van wat zich in en om je afspeelt.

Door je bewustzijn te ontwikkelen, te vergroten, te verruimen, kun je meer en intenser ervaren. In contact met je partner, in intimiteit, in gevoel naar elkaar. Zo kun je een diepere verbinding met je partner aangaan.

Hoe doe je dat dan, je bewustzijn ontwikkelen? En hoe pas je dat toe in je relatie? Deze 4 praktisch toepasbare tips helpen je daarbij. En het leuke? Gaat je partner ook met deze tips aan de slag, dan is het effect meer dan dubbel zo groot.

1. Mediteer

Mediteer je wel eens? Of heb je wel eens gedacht dat je wel zou willen gaan mediteren? Meditatie is de basis, als je je bewustzijn wil ontwikkelen.

Meditatie helpt je bewuster te worden voor wat zich in je afspeelt. In je geest, je lichaam, je emoties.

Daarmee helpt het je om meer bewust te worden in je hele leven en dus ook in het contact met je partner. Je partner én jezelf meer te ervaren in dat contact.

Mediteren moeilijk? Gelukkig valt dat heel erg mee. Weet je niet goed waar of hoe te beginnen? Meditatie in 7 stappen helpt je op weg.

2. Ontmoet je partner mindfull

Mindfulness, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar hoe zet je dat nou in om je relatie te verdiepen?

Mindfulness is eigenlijk meditatie on the spot. Niet op een afgezonderd moment, zittend op een meditatiekussen, maar in het moment. Hier en nu.

Wees mindfull in contact met je partner, aanwezig in het hier en nu. Laat afleiding voor wat het is en hou je focus helemaal bij het contact met je partner en wat zich in dat moment afspeelt.

Door meer aanwezig te zijn in het contact, kun je dieper ervaren en ervaar je meer verbinding.

Verlang je naar meer verbinding met je partner? Naar verbinding maken met elkaar op een dieper, meer spiritueel niveau? Wil je samen diepere lagen van intimiteit beleven? Dan is De Tantrische Relatie – Gelukkig samen hét boek voor jou! Download het hier gratis.

3. Neem jezelf waar in hoe je met je partner omgaat

Kijk hoe je omgaat met je partner en wat het met je doet. Let bijvoorbeeld eens op wat je van je partner vraagt, welke verwachtingen je hebt, wat je je partner geeft. Kijk ook eens naar wat daaronder zit.

Probeer om je bewust te worden van hoe je in de relatie staat. Hoe verhoud je je tot je partner? Hoe stel je je op? Wat doet het met je hoe je in de relatie staat? Wat brengt dat jou en wat brengt het je partner?

4. Wees aanwezig in aanraking

Zou het niet heerlijk zijn om je meer te kunnen verbinden met je partner in aanraking? Om intenser te ervaren? Dat kan, door meer aanwezig te zijn in de aanraking.

We zijn nog wel eens bezig met wat fijn is voor de ander, met hoe het hoort of met waar we naartoe willen met een aanraking. Vaak raken we aan vanuit het hoofd of vanuit automatisme. Hoe zou het zijn, als je met je aandacht helemaal bij de aanraking zelf bent?

Probeer eens je aandacht te brengen naar waar jullie elkaar raken. Naar waar je de huid van je partner voelt, als hij of zij je streelt. Naar wat je voelt en proeft op je lippen, als je elkaar kust.

Door helemaal met je aandacht bij de aanraking te zijn, ervaar je elkaar sterker. Kun je komen tot een dieper, intenser gevoel en kom je dichter bij elkaar in de intimiteit.

En dan verder

Wil je meer ervaren? Meer handreikingen krijgen om je bewustzijn te ontwikkelen en een diepere verbinding met je partner aan te gaan? Dit ook direct te ervaren?

We nodigen je van harte uit om gratis te komen Proeven aan Ultieme Liefde. In deze verbindende relatie-workshop nemen we jullie mee in de Tantrische Relatie. Met fijne en verbindende oefeningen, die jullie dichter bij elkaar brengen. Waar je bovendien eenvoudig thuis mee verder kunt gaan, zodat jullie die diepere verbinding dagelijks kunnen voelen en versterken.

Gratis? Ja, want het relatiegeluk dat wij ervaren, gunnen we iedereen. We vragen alleen een kleine bijdrage in de kosten voor locatie, koffie en thee.

Iets voor jullie? Kijk meteen even wanneer de eerstvolgende gelegenheid is.

Liefs,
Esther en Eli