6 tips voor meer intimiteit in je relatie

Veel mensen denken bij intimiteit aan aanraking en seks. Intimiteit is veel meer dan dat. Intimiteit gaat over jezelf blootgeven, over je kwetsbaar opstellen en de ander dichtbij laten komen. En over daarin aanwezig zijn.

Intimiteit kun je op verschillende vlakken beleven. Lichamelijk natuurlijk, maar ook mentaal en emotioneel. Voor een vervullende relatie is intimiteit op deze verschillende vlakken nodig. Hieronder geef ik je voor elk gebied enkele tips.

Deel met elkaar – mentaal

Neem regelmatig een moment om met elkaar te delen. Niet alleen wat je die dag gedaan hebt, maar vooral ook wat er in je omgaat. Deel wat je geraakt heeft. Vertel je dromen, je gevoelens, je zielenroerselen. Wees open en aandachtig, als je partner iets met je deelt. Laat de ander merken dat je betrokken bent.

Schrijf elkaar een liefdesbrief – mentaal

Schrijf eens een liefdesbrief voor elkaar en verklaar elkaar opnieuw de liefde. Lees je brief aan je partner voor, met aandacht en gevoel. Luister ook met aandacht en laat de woorden van je partner binnenkomen. Kijk elkaar vooral ook aan en laat de woorden even zakken in stilte, wanneer de ander is uitgesproken.

Kijk elkaar aan – emotioneel

Ik kan het niet vaak genoeg schrijven, zo’n essentiële bijdrage levert oogcontact aan intimiteit. Kijk elkaar veelvuldig aan. Als je iets met elkaar deelt, als je in stilte samen bent, als je elkaar begroet of als je afscheid neemt. Als je de ander aankijkt, open je jezelf voor de ander. Dat brengt jullie heel dicht bij elkaar.

Maak verbinding op hartniveau – emotioneel

Leg je ene hand op het hart van de ander. Leg je andere hand op de hand van de ander, de hand die op jouw hart ligt. Houd hierbij oogcontact. Voel wat het met je doet, wat het raakt in je. Misschien voel je hoe er energie gaat stromen tussen jullie. Stel je daarvoor open en neem waar wat dat doet.

Verlang je naar meer verbinding met je partner? Naar verbinding maken met elkaar op een dieper, meer spiritueel niveau? Wil je samen diepere lagen van intimiteit beleven? Dan is De Tantrische Relatie – Gelukkig samen hét boek voor jou! Download het hier gratis.

Raak elkaar aandachtig aan – lichamelijk

Van elke korte aanraking tot uitgebreid strelen of masseren, maak ze aandachtig. Wees met je aandacht bij de aanraking, bij jullie raakvlak en je zult veel meer intimiteit ervaren. Zo’n aanraking hoeft natuurlijk niet alleen met je handen. Je kunt ook contact maken met je wang, je rug, je billen, noem maar op.

Vrij met aandacht – lichamelijk

Of je nou uitgebreid vrijt of een vluggertje doet, wees er met je aandacht bij aanwezig. Je bent er dan helemaal bij betrokken en je ervaart het in lichaam, geest en gevoel. Kijk elkaar aan, ervaar het raakvlak van jullie aanrakingen en ga erin op.

Verder met intimiteit

Deze verschillende vormen van intimiteit in jullie relatie brengen, of uitbreiden, kan al veel brengen. Heb je zelf ook ideeën voor intimiteit om met andere lezers te delen? Dat is tof. Schrijf ze het reactieveld hieronder.

Wil je verder met intimiteit, samen met je partner? Daarin nemen we jullie graag mee. De eerstvolgende mogelijkheid is  Heavenly Touch”. In deze weldadige Tantramassage-dag laten we je verschillende vormen van intimiteit ervaren. Mede door de prachtige locatie en het heerlijke eten is dit een heerlijk dagje weg om met z’n tweeën van te genieten.

Liefs,
Esther