7 verbindende Tantra-tips voor een gelukkige relatie

Meer geluk in je relatie, is dat hard werken? Wij durven te beweren dat dat eigenlijk best wel meevalt. Dat je relatie verdiepen helemaal niet zoveel tijd en inspanning kost als veel mensen zeggen en denken.

Waarom dan Tantra? In Tantra wordt veel gewerkt met de verbinding met de ander. Daarom kun je uit Tantra zoveel halen om de verbinding met je partner te versterken. Om het makkelijk voor je te maken, hebben we hier 7 verbindende Tantra-tips voor een gelukkige relatie.

1. “Ik ook van jou”

Zeg je dat wel eens: “ik ook van jou”? Zegt je partner het wel eens tegen jou? Vaak gaat dat net zo automatisch als iemand de hand schudden. Maar wat voel je, als je dat zegt?

Zeg eens “ik hou van je” op momenten dat je het echt zo voelt. Zonder het van de ander ook meteen terug te verwachten. Zeg het dus ook alleen terug, als je het ook werkelijk voelt. Op die manier krijgt het weer waarde om tegen de ander te zeggen dat je van hem of haar houdt.

2. Kus met aandacht

Een kus gaat vaak al net zo automatisch. Als je weggaat bijvoorbeeld. Wat als je dat anders zou doen? Als je je partner zou kussen vanuit gevoel en met aandacht, in plaats van uit gewoonte.

Neem de tijd om je partner echt te voelen in je kus en om je eigen gevoel ook in de kus te leggen. Een kus met aandacht op de wang geeft meer verbinding dan 20 automatische kussen op de mond.

3. Doe de Osho-knuffel

In een knuffel vinden we het vaak lekker om ons te verstoppen in de geborgen armen van de ander, of om de ander helemaal te omvatten in een soort berenknuffel. Dat kan anders, meer verbindend en voedend.

De zogenaamde Osho-knuffel is een gelijkwaardige knuffel, waarin onze energie vrij kan blijven stromen, van stuitje tot kruin. In onze verbindende middagworkshop “De Tantrische relatie: gelukkig met elkaar” gaan we hier nog wat meer op in. We laten dan onder andere zien wat je kunt doen, als je veel langer of korter bent dan je partner.

Verlang je naar meer verbinding met je partner? Naar verbinding maken met elkaar op een dieper, meer spiritueel niveau? Wil je samen diepere lagen van intimiteit beleven? Dan is De Tantrische Relatie – Gelukkig samen hét boek voor jou! Download het hier gratis.

4. Maak bewust oogcontact

Kijk elkaar gedurende de dag regelmatig even echt en ontspannen in de ogen, al is het maar een paar tellen. Dit kan spontaan zijn, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan momenten als ‘s ochtends bij het opstaan of ‘s avonds bij het slapengaan.

In oogcontact kun je elkaar echt zien en laat je elkaar dus ook jezelf echt zien. Dit versterkt en verdiept jullie verbinding en vergroot jullie gezamenlijk geluksgevoel.

5. Ontmoet elkaar

Elkaar ontmoeten kan heel kort en het kan werkelijk overal. In een aanraking, een moment van oogcontact, een compliment.

Het belangrijkste: wees aanwezig, doe het met volle aandacht. Laat je niet afleiden door je telefoon, iets in je omgeving of je eigen gedachten. Neem dit moment om even helemaal samen te zijn met je partner.

6. Blijf bij jezelf én in verbinding

Misschien wel de belangrijkste en ook de lastigste tip voor veel mensen in een relatie. “Blijf bij jezelf” betekent dat je in momenten van contact op jezelf blijft staan en dat je zelf de verantwoording neemt voor je eigen leven en geluk, juist in het contact met je partner.

Als je iets verlangt van je partner, vraag het, maar eis of verwacht het niet. Dat betekent ook je kwetsbaar opstellen, want de ander heeft de vrijheid om nee te zeggen.

Vraag aan je partner hoe hij of zij de dingen vindt die jij doet. Daar hoef je je niet meteen op aan te passen, maar zonder die informatie heb je de keuze niet en weet je misschien niet wat er in je partner omgaat.

7. Uit je dankbaarheid

Dankbaarheid uiten geeft een heel positief gevoel en is helend voor ons hele systeem. Je kunt dankbaarheid uiten voor een compliment of voor iets wat je partner voor je doet. Nog waardevoller is het, als je je partner oprecht kunt bedanken voor iets wat je moeilijk of confronterend vindt om te horen, of na een ruzie. Het helpt jullie groeien, als persoon én in jullie relatie.

Laat wel echt je gevoel spreken bij een dankjewel. Maak er geen nieuw automatisme van, laat het echt gemeend zijn. Bedank vanuit je hart. Dat hoeft niet eens met woorden. In “De Tantrische relatie” gaan we je een heel mooie manier leren om elkaar zonder woorden te bedanken.

Gouden tip

Lezen is een ding, doen is een tweede. En zonder doen zal je relatie niet gelukkiger of Tantrischer worden.

Heb je moeite met doen zonder het eerst ervaren te hebben? Dan hebben we een super kans voor je: onze verbindende relatie-workshop Proeven aan Ultieme Liefde.

Kom ervaren wat zelfs één middag of avond Tantra al kan betekenen voor jou en je relatie. Laat ons je meenemen naar een Tantrische relatie. Met natuurlijk ook alle handvatten om thuis samen verder te gaan. Dus meld je nu aan en ga voor een (nog) gelukkigere relatie.