Chakra Deep Dive

De chakra's zijn energiecentra in ons lichaam met belangrijke functies, van lichamelijke en geestelijke gezondheid tot spirituele transformatie. In de Chakra Deep Dive retraite gaan we in op de transformerende kant van de chakra's. Dit weekend draait voornamelijk om ervaren en sluiten we aan met een diepgaand ritueel.

Natuurlijk geven we ook informatie, zodat je weet waar je mee bezig bent. Daarnaast veel doen, zoals het reinigen van je nadi's (energiebanen) en chakra's, je chakra's activeren en versterken en energie door je chakra's laten stromen. Dit alles komt samen in het chackra-ritueel op zondagmiddag.

Chakra's, nadi's, prana, mantra en mudra

Nog niet bekend met de chakra's of de nadi's? Geen probleem. We leggen het uit. Datzelfde geldt voor de technieken die we gebruiken bij het reinigen en versterken van de chakra's en nadi's, zoals pranayama, mantra en mudra. We geven ook handreikingen mee hoe je hier thuis mee door kunt gaan.

Ook het ritueel, waarin je elkaars chakra's zegent en samen in verbinding een reis maakt door de chakra's, leggen we uit en begeleiden we stap voor stap.

Geheime chakra's

In deze Chakra Deep Dive werken we hoofdzakelijk met het meest bekende systeem met 7 chakra's. Daarnaast gaan we ook in op een aantal minder bekende chakra's die ook wel geheime chakra's genoemd worden. Hoewel deze geheime chakra's niet direct deel zijn van het ritueel, zijn ze wel van belang bij de voorbereiding.

Geen psychologie

Hier in het Westen wordt er veel gewerkt met de psychologische correspondenties van de chakra's, gaan we daar in de Chakra Deep Dive niet op in. Het werken met die psychologische kant is therapeutisch en gericht op het verhelpen van specifieke problemen. Dit weekend is gericht op de transformerende kracht van de chakra's en is daarmee gericht op je spirituele ontwikkeling.

Voor de volledigheid: beide kanten zijn waardevol en kunnen elkaar zelfs versterken. Het past echter niet beide in een weekend. De psychologische en lichamelijke kant van de chakra's komt wel terug in cursussen en trainingen.

Chakra-ritueel

Alles wat we op zaterdag en op zondagochtend doen is voorbereiding voor het chakra-ritueel op zondagmiddag. De zaterdag en zondagochtend zijn waardevol op zich. Toch zijn ze in dit weekend gericht op het dieper kunnen beleven van het ritueel.

Dit ritueel richt zich op het zegenen van de chakra's en daarna het samen met een ander de reis door jullie chakra's te maken. In die reis verbind jullie je chakra's, waarmee jullie elkaar versterken: 1+1=3. Door het versterkende van het samen de reis maken, kan er meer transformeren bij jullie beiden.

Transformatie

Doordat je je nadi's en chakra's gaat reinigen en er energie doorheen gaat stromen, worden er verontreinigingen en blokkades opgeruimd. Welke dat zijn, kunnen we niet voorspellen, omdat iedereen andere verontreiniging en blokkades oploopt zijn diens leven. Je mag daarin vertrouwen op de wijsheid van je eigen energiesysteem.

Toch horen we bepaalde effecten wel vaak terug, zoals meer energie, meer zelfvertrouwen, meer ontspannen leven, meer plezier en geluk, zelfverzekerder, intenser genieten en betere relaties.

Veilige omgeving

In Tantra kun je jezelf tegenkomen, geraakt worden of momenten hebben waarop je het moeilijk hebt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bij ons in een veilige omgeving terecht komt. We geven je de ruimte om hierin zelf te kiezen en in hoeverre je het aan wil gaan, wat je tegenkomt. Niets hoeft!

We nodigen je dan ook uit en geven je de ruimte om je eigen grenzen in de gaten te houden en deze ook aan te geven. Grenzen verleggen zorgt voor groei, grenzen overschrijden niet. Ook als er wat geraakt wordt en er emoties bovenkomen, is daar ruimte voor en kunnen we je daarin steunen en bedding geven. Ook als er meer dan een emoties geraakt worden kunnen we begeleiden, we zijn trauma-geïnformeerd.

Beginner of gevorderd?

Je hebt voor deze Chakra Deep Dive geen ervaring met Tantra nodig. We leggen alles uit en begeleiden elke stap. Wel is het van belang dat je voldoende op je gemak bent met naaktheid, zowel in naaktheid op zich als naakte aanraking.

Heb je vooral ervaring met neotantra (Tantrisch lichaamswerk), wees je dan bewust dat we in dit weekend vooral werken vanuit traditionele Tantra. Er zit wel wat lichaamswerk in, omdat we dit als waardevolle voorbereiding op het ritueel ervaren. Verder is het gericht op meditatie, visualisatie, mantra en ritueel.

Heb je meer ervaring in traditionele Tantra, dan gaan we er vanuit dat je bekend bent met: a Tantra mind is a beginners mind. Kom dan ook open en onbevangen naar dit weekend en geef je over aan de transformatie.

Mocht je al verlicht zijn... dan lees je dit waarschijnlijk niet 😉

Naaktheid

In deze retraite werken we ritueel met naaktheid. Rituele naaktheid is gericht op de heiligheid van het lichaam en zorgt voor een diepere ervaring. Het heeft niets met genot, erotiek, sensualiteit of seks te maken en daar gaan we ook niets mee doen. Als je dat zoekt, kun je beter niet komen.

Heb je moeite met naaktheid of heb je nog nooit naakt gewerkt in een groep, dan is dit geen geschikte retraite. Ook als je daarover twijfelt, kun je beter eerst andere workshops of retraites komen ervaren. Onze ervaring is ook dat sauna en naturisme geen goede voorbereiding zijn op rituele naaktheid.

Na de Chakra Deep Dive

Dit weekend kan doorwerken, ook in de dagen na het weekend. Daarom raden we aan om geen intensieve dingen te plannen in de dagen na het weekend. Ook is het goed om op je dromen te letten.

Heb je nog weinig ervaring met het werken met energie (prana) op deze manier, dan komt het soms voor dat je in de dagen erna wat onrustig bent en misschien wat onrustig slaapt. Dat is je systeem die zich aan het aanpassen is aan de nieuwe jij. Het kan dan prettig zijn om een of twee dagen vrij te hebben.

Praktisch

  • Waar: Westervoort
  • Wanneer: zie agenda
  • Tijden: zaterdag 14:00 - ca. 22:00 + zondag 9:00 - ca. 17:30
  • Investering: € 220,- p.p.
  • Inbegrepen: avondeten op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag, koffie, thee en lekkers
  • Meenemen: makkelijk zittende kleding, warme sokken (als je snel koude voeten krijgt), waterflesje, omslagdoek
  • Voor wie: alleengaande en (gelegenheids)stellen
  • Naaktheid in de workshop: ja
  • Man/vrouw balans: We streven naar man/vrouw balans, maar geven geen garanties.
  • Ervaring met naaktheid in Tantra en/of in lichaamswerk en bewustzijnswerk aangeraden

Er is beperkt ruimte voor overnachting in de workshopruimte. Als je hiervan gebruik wil maken, vragen we een kleine vergoeding.

Aanmelden

Aanmelden gaat via het evenement in de agenda.

De eerstvolgende Chakra Deep Dive retraite is op 27 januari 2024.