Dansen als Shiva – Yoga van Emoties

Shiva en Shakti

De tijd voor onze tijd was die van de goden. In die tijd werd wereld na wereld en ster na ster gecreëerd door Shiva. Wereld na wereld en ster na ster vernietigde hij weer. Creërend en vernietigend in hoog tempo vanuit zijn enorme energie en bewustzijn. Tot hij uitgeput was en aan de voeten van Shakti in slaap viel en eeuwen lang sliep. Wanneer hij uitgerust was, ging hij verder met scheppen en vernietigen.

Shakti hield van zijn vibrerende energie en zijn diamanten bewustzijn, maar was niet tevreden met dat hij óf volledig in beslag genomen werd door het scheppen en vernietigen óf eeuwenlang sliep. Ondanks hun onmetelijke liefde waren ze nooit samen.

Shakti besloot daar wat aan te doen en creëerde een dans die ervoor zorgde dat zijn energie zou blijven stromen zonder uitgeput te raken. Dus toen Shiva op een dag weer ontwaakte, stelde ze hem voor deze dans te leren. Verdrietig om haar eenzaamheid, nam hij dat dankbaar aan. Zo werd hij Shiva Nataraj, Heer van de Dans.

Tandava

Deze dans kennen wij als Tandava. Een meditatieve dans die onze emoties laat stromen in ons lichaam in plaats van ze vast te grijpen met onze geest, die ons daarmee oude pijn keer op keer laat herleven. Stromend in ons lichaam leven we elke emotie moeiteloos en eenmalig.

Door de beoefening van Tandava, de Yoga van Emoties uit de Spanda traditie van de Kasjmirische Tantra, kun je je bewustzijn van dat je één bent met het Universum herstellen en de allesdoordringende vibrerende energie (Spanda) en het pure bewustzijn van het Universum gaan ervaren.

Shiva Shakti Dans

Tantra is de snelweg naar verlichting. Tandava is die snelweg berijden met een Ferrari.

Drie fasen

Tijdens deze dag leren we je de drie fasen van Tandava doorlopen, van het openen van je lichaam voor het Universum en het verwelkomen van de subtiele vibratie tot het in eenheid met het Universum dansen als Shiva.

Ervaring met meditatie, yoga of tantra is niet noodzakelijk. Het maakt het wel makkelijker.

Heb je ervaring met Tandava? Dan is deze dag een kans om je beoefening te verdiepen.

Welkom in ons huis

Voor deze workshop nodigen we je uit bij ons thuis in onze warm ingerichte praktijkruimte. Een verstillende workshop in kleine kring.

Investering

De investering voor deze dag, waarbij niet alleen de workshop inbegrepen zit, maar ook de koffie, thee en gezamenlijke avondmaaltijd, is 95 euro p.p.

Het enige waar je zelf nog voor hoeft te zorgen is kleding waarin je makkelijk kunt bewegen, een flesje voor water, en meedoen.

Veel gestelde vragen

Moet ik zelf eten meenemen?
Ja, i.v.m. corona vragen we op dit moment om zelf je eten mee te nemen. Dit om het risico op besmetting te beperken, door zo min mogelijk van hand tot hand te laten gaan.

Kan ik alleen deelnemen aan deze workshop?
Dat kan. Of je nou een partner hebt of single bent, je kunt als individu deelnemen aan deze workshop en je verbinding met jezelf en het universum verdiepen.

In hoeverre is er interactie in deze workshop?
De Tandava is een individuele meditatieve dans. Je doet deze dag geen partneroefeningen en er is dus geen fysiek contact met andere deelnemers.

Praktische informatie

In verband met de ontwikkelingen rond corona staat er op dit moment geen datum gepland voor deze workshop.