Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Seksuele Bevrijding 1 – start training – voor vrouwen nog plek

28 februari @ 19:30 - 22:30

€349.00
Seksuele bevrijding

Ervaar je soms schaamte of schuldgevoel rond opwinding, seksualiteit en seks?

Voel je je misschien geremd in intimiteit?

Mis je soms de verbinding tijdens intieme momenten?

Is seks vaak niet (meer) zo bevredigend?

Voel je ergens dat er een diepere laag onder je seksualiteit zit?

Eeuwenlange seksuele onderdrukking

De meeste mensen in het Westen zijn seksueel beschadigd en geremd door eeuwenlange onderdrukking van onze grootste kracht door kerk en overheid. Wanneer je seksueel vrij bent en je seksuele energie vrij kan stromen, kunnen ze geen controle over je uitoefenen en raken ze hun macht kwijt.

Daarom is het tijd dat we dat verleden achter ons laten, dat we onze seksualiteit weer claimen, de seksuele energie laten stromen en zo weer meer regie krijgen over ons eigen leven en onze eigen spiritualiteit.

Seksuele bevrijding

Hoewel de term seksuele bevrijding misschien het idee geeft dat het alleen om seksualiteit en lichamelijk genieten gaat, is het veel breder. Het gaat om het bevrijden en accepteren van je lichaam, van je gevoelens en van je energie. Dit heeft effect op je hele leven. De seksuele energie die weer gaat stromen is de levensenergie of prana die je hele leven voedt.

Seksuele bevrijding heeft vaak als resultaat: je beter in je lijf voelen, meer zelfvertrouwen, betere relaties, diepere ervaringen, meer plezier en meer genieten (en niet alleen van seks). Kortom: een vervullend en gelukkig leven.

Seksuele vrijheid

We gaan niet de seksuele revolutie van de jaren zeventig overdoen. Seksuele vrijheid betekent namelijk dat je je eigen keuzes maakt hoe je je seksualiteit en relaties vorm geeft. Er is geen vooropgesteld idee wat beter of slechter zou zijn. Monogamie, polygamie, open relatie, geen relatie, het gaat om wat bij jou past.

Hiervoor is eerst Sexual Healing nodig, gevolgd door het aanleren van Conscious Sexuality. Er is herstel van contact met je eigen seksualiteit nodig om te gaan ontdekken wat bij jou past en wat jouw eigen krachtige uitdrukking  van je seksualiteit is.

Seksuele energie

We hebben het veelvuldig over het laten stromen en versterken van je seksuele energie. Seksuele energie is de levensenergie die haar bron heeft in ons bekken en die we, vaak onbewust, kunnen activeren met seks. Hierdoor wordt seksuele energie nog wel eens verwart met lust of opwinding. Het is geen van beide. Wel kan seksuele energie, wanneer het nog niet bewust genoeg ervaren wordt, opwinding tot gevolg hebben.

Wanneer we seksuele energie bewust en volledig gaan laten stromen, wordt het transformerend, zuiverend en helend. Hier gaan we dus ook mee werken in het traject. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor lust en opwinding zonder schaamte.

Tantra en ervaren

In deze trajecten maken we gebruik van tantrische en andere spirituele technieken en (seksueel) lichaamswerk, omdat we hebben gemerkt dat deze combinatie de beste en snelste resultaten opleveren. We werken ervaringsgericht, zodat je de heling en ontwikkeling snel kunt integreren.

Het is dus geen Tantra-training pur sang. Het kan wel je tantrische pad en je tantrische ervaringen verdiepen.

Voor wie is het niet

Vrijwel iedereen heeft seksuele heling nodig, toch zijn deze trajecten niet voor iedereen. Het is bijvoorbeeld niet geschikt als je:

  • Deel wil nemen om te ‘scoren’
  • Geen zelfreflectie toe kunt passen
  • Ernstige trauma’s hebt
  • Niet wil aanraken of aangeraakt wil worden
  • Naaktheid een ernstig struikelblok voor je is
  • Niet de benodigde tijd wil steken in je eigen ontwikkeling

Twijfel je of het bij je past? Neem dan gerust contact met ons op.

Inhoud Seksuele Bevrijding 1

Seksuele Bevrijding 1 is de eerste module van het Seksuele Bevrijding traject en is gericht op Sexual Healing.

In deze module ga je je expressie en lichaam bevrijden, de heiligheid van het lichaam en meditatieve aanraking ontdekken. De module Sexual Healing gaat om het vrij maken van het lichaam, of eigenlijk de body-mind, helen van schaamte en schuld, en het activeren van de seksuele energie.

Hiervoor zijn er oefeningen op jezelf, voor de groep, in de groep en in tweetallen.

Kaders in deze module: We werken aan het helen van schaamte en schuld en (seksuele) expresse. We bouwen op naar comfortabel zijn met naaktheid en aanraking, waarbij er geen gerichte aanraking is van elkaars geslacht of van seksuele handelingen.

Na deze module is er de mogelijkheid om door te stromen naar Seksuele Bevrijding 2, gericht op Conscious Sexuality. Klik hier om meer te lezen over het hele Seksuele Bevrijding traject

Opbouw Seksuele Bevrijding 1

Het traject bestaat uit 7 woensdagavonden van 19:30 tot ong. 22:30.

Tussen de lessen door besteed je tijd aan thuisopdrachten (huiswerk).

De tijdsinvestering tussen de trainingsdagen is ongeveer 1 à 1,5 uur per keer.

Van de thuisopdrachten lever je een verslagje in, zodat we je zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden.

Gemengde groep

We werken bewust met een gemengde groep van zowel mannen als vrouwen. In de groep streven we naar een redelijke balans van mannen en vrouwen.

Werkelijke bevrijding kan niet ontstaan, wanneer je je ontwikkeling gescheiden zou houden en beperken tot alleen je eigen geslacht. Je seksuele energie kan ook niet vrij gaan stromen, wanneer je er voorwaarden aan hangt van geslacht, geaardheid, gender of persoon.

In de groep werk je met verschillende personen, zowel van een ander geslacht als met personen van hetzelfde geslacht als jij. Zo kun je de heiligheid van je eigen lichaam en dat van een ander gaan ervaren, kun je je seksuele energie vrij laten stromen en niet langer speelbal zijn van aangeleerde vooropgestelde ideeën. Wat niet betekent dat je aantrekking hoeft te voelen tot iedereen of je levensstijl moet veranderen.

Veilige omgeving

In Tantra en seksueel lichaamswerk kun je jezelf tegenkomen, geraakt worden of momenten hebben waarop je het moeilijk hebt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bij ons in een veilige omgeving terecht komt. We geven je de ruimte om hierin zelf te kiezen en in hoeverre je het aan wil gaan, wat je tegenkomt. Niets hoeft!

We nodigen je dan ook uit en geven je de ruimte om je eigen grenzen in de gaten te houden en deze ook aan te geven. Grenzen verleggen zorgt voor groei, grenzen overschrijden niet. Ook als er wat geraakt wordt en er emoties bovenkomen, is daar ruimte voor en kunnen we je daarin steunen en bedding geven. Ook als er meer dan een emoties geraakt worden kunnen we begeleiden, we zijn trauma-geïnformeerd.

Investering

De investering voor Seksuele Bevrijding 1 is € 349 per persoon. Dit is voor de lessen en de individuele begeleiding a.d.h.v. de verslagen.

Inbegrepen: koffie, thee, lekkers.

Training

In februari 2024 starten we met deze training Seksuele Bevrijding 1. De data van de training zijn 28 februari, 6 & 13 & 20 & 27 maart, 3 & 10 april.

De training is beperkt tot 8 personen.

Vraag en antwoord

Aanmelden

Selecteer in onderstaand formulier het soort en aantal tickets en klik op de knop 'Verkrijg Tickets'.

Na aanschaf van je ticket(s) maken we een afspraak voor een korte telefonische intake, zodat we beter weten of deze training geschikt is voor je en je meteen je vragen kunt stellen. Mochten je na de intake toch niet deel gaan nemen aan de training, dan storten we natuurlijk de betaalde investering terug. Je loopt dus geen risico.

Staat het gewenste ticket op uitverkocht, klik dan hier om je aan te melden voor de reservelijst.

Gegevens

Datum:
28 februari
Tijd:
19:30 - 22:30
Kosten:
€349.00
Evenement Categorie:

Locatie

Hartstreling
Schraaweide 2
Westervoort, LT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06-10996723

Organisator

Hartstreling Tantra
Telefoon
06-10996723
E-mail
info@hartstreling.nl
Bekijk de site van Organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Deelname Man - SB1
349.00
0 beschikbaar
Uitverkocht
Deelname Vrouw - SB1
349.00