Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tantra Foundation Training

16 november @ 14:00 - 17 november @ 17:30

€399.00
Tantra Foundation Training - Hartstreling

Stevige fundering voor diepere beleving van Tantra

Tantra is een spirituele weg die tot veel vrijheid en plezier leidt. Die van daaruit tot Ultieme Liefde, Vrede, Compassie en Geluk in jezelf leidt. Tantra wordt in de klassieke teksten niet voor niets de snelweg naar Verlichting genoemd. De Tantra Foundation Training helpt je op het eerste deel van die spirituele weg.

De Tantra Foundation Training is voor iedereen die zich wil ontwikkelen in Tantra, ongeacht hoe ver je denkt te willen gaan op dat pad of wat je mogelijk al elders ervaren hebt. Dus of je alleen meer vrijheid en plezier wil ervaren of dat je Verlichting zoekt, deze training is de plek voor jou. Ook als je al meer ervaring binnen Tantra hebt, maar het gevoel hebt dat je een stuk fundering mist of dat je merkt dat het nog geen duidelijke positieve invloed op je leven heeft gehad, kun je veel uit deze training halen.

Stevige fundering

Net zoals je voor een huis een stevige fundering nodig hebt om te zorgen dat het huis een leven lang blijft staan, is er voor duurzame spirituele ontwikkeling een stevige fundering nodig. Voor de fundering van een huis moet je eerst graven, voor de fundering van je spirituele ontwikkeling ook: jezelf tegenkomen, oude emoties oplossen en verkeerde conditionering afleren.

Natuurlijk blijft het niet bij graven. We gaan ook de fundering opbouwen. Dit bestaat uit een deel achtergrond vanuit de nonduale Shaivistische Tantra en natuurlijk ook veel ervaren in meditaties en beoefening. De meditaties en beoefening is afwisselend op jezelf, met partner of in een groep(je).

Meditaties in Tantra

Vanuit ons westerse denken zien we al snel de meditaties als oefeningen. Als iets om onder de knie te krijgen en dan is het klaar. In Tantra zijn er maar weinig oefening en zijn veel vormen juist meditaties. Het gaat niet om "goed genoeg" worden in een oefening, maar in het jezelf en je ervaringen waarnemen in wat je op dat moment doet. Ongeacht of het stil zitten op een kussentje is of uitbundig door de ruimte dansen.

Deel van de meditaties is puur gericht op verschillende aspecten van jezelf tegenkomen met lichaam en geest. Een ander deel is daarnaast gericht op het verhogen van je trilling, versterken van je chakra's en laten stromen van je kundalini. Het omvat dus ons gehele menszijn op alle niveau's: lichaam, emotie, geest en spirit.

Inhoud Tantra Foundation Training

Hierboven hebben we het al een beetje aangegeven. De Tantra Foundation Training bestaat uit de achtergrond en filosofie van nonduale Shaivistische Tantra, oefeningen, meditaties, mantra's en rituelen. Een deel van de oefeningen zijn westers en hebben we toegevoegd om je ontwikkeling te kunnen versnellen en ook door te laten gaan na de training. De achtergronden helpen je om het hoe en waarom van de meditaties en mantra's te begrijpen, en het verschil te zien tussen Tantra en bijv. mindfulness en lichaamswerk.

Onderwerpen die aan bod komen en die je mag gaan ervaren in de Tantra Foundation Training zijn o.a.: mantra's, zintuigen, elementen, verbinding, overgave, chakra's en kundalini. We geven je ook handreikingen uit handouts waarmee je na de training thuis verder kunt gaan. Tijdens de training maak en wijd je ook je eigen persoonlijke mala. Een gewijde persoonlijke mala helpt in het verdiepen van je spirituele beoefening.

Opbouw Tantra Foundation Training

De Tantra Foundation Training bestaat uit 2 weekenden. Deze weekenden beginnen op zaterdag rond 14:00 uur. De eerste dag gaan we door tot ongeveer 21:30. Zondag gaan we verder vanaf 9:00 uur met een gezamenlijk ontbijt en eindigen we rond 17:30 uur. Avondmaaltijd op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag zijn inbegrepen. Overnachting is voor een beperkt aantal deelnemers mogelijk tegen een kleine vergoeding. Er zijn ook (Air)B&B's en hotels in de buurt.

De Tantra Foundation Training is volledig gekleed. We streven bij de training naar een man/vrouw balans. Om voldoende tijd en aandacht te hebben voor iedere deelnemer, beperken we de groep tot maximaal 8 deelnemers.

Veilige omgeving

In Tantra kun je jezelf tegenkomen, geraakt worden of momenten hebben waarop je het moeilijk hebt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bij ons in een veilige omgeving terecht komt. We geven je de ruimte om hierin zelf te kiezen en in hoeverre je het aan wil gaan, wat je tegenkomt. Niets hoeft!

We nodigen je dan ook uit en geven je de ruimte om je eigen grenzen in de gaten te houden en deze ook aan te geven. Grenzen verleggen zorgt voor groei, grenzen overschrijden niet. Ook als er wat geraakt wordt en er emoties bovenkomen, is daar ruimte voor en kunnen we je daarin steunen en bedding geven. Ook als er meer dan een emoties geraakt worden kunnen we begeleiden, we zijn trauma-geïnformeerd.

Grenzen verleggen leidt tot groei, grenzen overschrijden niet.

Geen seks

Voor alle duidelijkheid: Tantra is geen seks en tijdens de Tantra Foundation Training worden geen seksuele handelingen uitgevoerd. Tantra kan wel uitdagend, sensueel en smeuïg zijn, maar altijd ten dienste van je spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Zoek je iets om je seksleven leuker te maken of ben je op zoek naar ‘Tantrische seks’, kijk dan verder.

Balans

Tijdens de workshops werken we zoveel mogelijk met een man-vrouw balans. Die man-vrouw balans is om een betere balans in mannelijke en vrouwelijke energie te krijgen. Juist vanuit die balans en verbinding ontstaat magie.

Ondanks dat we ons richten op een man-vrouw balans, lukt dat niet altijd. Het kan dus voorkomen dat je met iemand van hetzelfde geslacht een oefening doet.

Kennismaken

Je kunt als kennismaking deelnemen aan Snoepen van Tantra of de Tantra Challenge. De data van Snoepen van Tantra kun je terugvinden in de agenda.

Je kunt je ook direct voor de Tantra Foundation Training aanmelden, zonder eerst deel te nemen aan een van onze workshops. In dat geval spreken we eerst een korte intake af.

Praktische informatie

 • Voor alleengaanden en (gelegenheids)stellen
 • Naaktheid in training: geen
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 •  
 • Locatie: Het Nevelnest, Schraaweide 2, Westervoort
 • Startdatum: 16-11-2024
 • Tijden: za 14:00-21:30 + zo 9:00-17:30
 • Inloop vanaf: half uur voor aanvang
 • Inbegrepen: avondeten op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag, koffie, thee en lekkers
 • Meenemen: makkelijk zittende kleding, flesje water, warme sokken (als je snel koude voeten krijgt)
 • Bijdrage: € 399,00 per persoon

Let op: De investering is voor beide weekenden. De weekenden zijn niet los te boeken. Weekend 2 van de training is op 30 november en 1 december.

Overnachten

We hebben ruimte voor een beperkt aantal mensen om te overnachten. Dit is eenvoudig overnachten in de workshopruimte. Zelf luchtbed/slaapmat en slaapzak meenemen. We vragen hiervoor een kleine vergoeding van € 15 p.p.p.n. Plek verdelen gaat op volgorde van aanmelden. Zolang er nog overnachtingsruimte is, kun je dit meebestellen bij je ticket.

Kun of wil je niet overnachten, dan kun je thuis overnachten of gebruik maken van een van de (air)B&B's en hotels in de buurt. Op zondag beginnen we om 9:00 uur met een gezamenlijk ontbijt. Ook als je al ontbeten hebt, vragen we je om aan te sluiten om zo als groep weer bij elkaar te komen, voordat we beginnen.

Vraag en antwoord

Aanmelden

Selecteer in onderstaand formulier het soort en aantal tickets en klik op de knop 'Verkrijg Tickets'.

Mocht je niet eerder bij ons hebben deelgenomen, dan maken we na aanschaf van je ticket(s) een afspraak voor een korte telefonische intake, zodat we beter weten of deze training geschikt is voor je en je meteen je vragen kunt stellen. Mocht je na de intake toch niet deel gaan nemen aan de training, dan storten we natuurlijk de betaalde investering terug. Je loopt dus geen risico.

Staat het gewenste ticket op uitverkocht, klik dan hier om je aan te melden voor de reservelijst.

Gegevens

Begin:
16 november @ 14:00
Einde:
17 november @ 17:30
Kosten:
€399.00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Het Nevelnest
Schraaweide 2
Westervoort, Gelderland 6932LT Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06-10996723

Organisator

Hartstreling Tantra
Telefoon
06-10996723
E-mail
info@hartstreling.nl
Bekijk de site van Organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Deelname Vrouw - TFT
399.00
Deelname Man - TFT
399.00
Overnachting (voor 2 weekenden samen)
30.00