Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Tantra Sharing Circle

12 april @ 19:30 - 22:00

€32.00
Tantra Sharing Circle

Delen wat er in je leeft

Horen en gehoord worden

Helen in Tantrisch samenzijn

Samenzijn in wat er is

De Tantra Sharing Circle is een bijeenkomst van gelijkgestemden in vrijheid en liefde. Geen vooraf vastgestelde workshop, maar een Tantrisch samenzijn waarin we ons verbinden met het goddelijke, met elkaar en met wat zich op dat moment aandient.

Een warm Tantrisch bad dat elke keer anders is. Een veilige plek om te delen wat er in je leeft, om te ervaren en om jezelf misschien tegen te komen.

Alle elementen van Tantra kunnen langskomen, van meditatie tot lichaamswerk en bewustzijnswerk, van ervaren in stilte tot mantra's. De basis is delen met elkaar en samen ervaren vanuit Tantra.

Tantra

Tantra nodigt je uit om het leven ten volle te omarmen. Om alles in jezelf te omarmen en in het licht van je waarneming te brengen. Zonder veroordeling jezelf, de ander en de wereld te accepteren, waardoor er ruimte ontstaat voor diepe verbinding.

Al je emoties toelaten en de waarde ervan ervaren, zowel het 'fijne' blijdschap, compassie en liefde, als het 'negatieve' boosheid, angst en verdriet. Tantra is waarachtig vanuit jouw unieke goddelijke kern leven.

Vrijheid

Tantra is gericht op bevrijding en het vinden van je eigen pad. Vrij van wat anderen daarover zeggen of denken. Vrij van controle, oude patronen, overtuigingen, opvoeding, etc. Vrij om helemaal te zijn wie je vanuit je kern bent.

Die vrijheid is niet voor iedereen. Het is voor mensen die bereid zijn om zichzelf eerlijk en zonder illusies tegen te komen. Om hun licht en hun schaduw werkelijk te omarmen. Want pas als alles er mag zijn, kan er werkelijke vrijheid ontstaan. Daarom worden bewandelaars van het Tantra-pad in klassieke teksten de heldhaftigen genoemd.

Opbouw Tantra Sharing Circle

Elke Tantra Sharing Circle heeft een vaste structuur van opbouw en beëindiging, zodat er een vertrouwd kader is waarbinnen er des te meer ruimte is om ons (al dan niet letterlijk) bloot te geven.

De avond begint met even aankomen met een kop warme thee en uitleg over de avond, waarna we gezamenlijk aarden en ons met elkaar verbinden.

Wanneer we zo aangekomen en geland zijn, zetten we de energie neer waarbinnen we gaan werken die avond en reciteren we gezamenlijk een mantra.

Dan volgt de eerste deelronde, waarin je vrij en open mag delen wat er in je leeft, wat er in je gezien of gehoord wil worden en/of welke behoefte je op dit moment hebt.

Vanuit die deelronde bieden wij meditaties en oefeningen aan vanuit Tantra in al haar breedte, die aansluiten op wat er in de groep leeft. Dit is elke Tantra Sharing Circle anders.

We eindigen met een laatste deelronde, waarin we mogen delen wat de avond voor ons betekend heeft. Afsluitend mogen we nog even zakken in een moment met elkaar samen in warm contact.

Kaders

Tijdens de Tantra Sharing Circles houden we de onderstaande kaders aan:

Respect voor elkaar en elkaars grenzen.

Er is altijd ruimte om je grenzen aan te geven en daarnaar te handelen, door bijvoorbeeld even niet mee te doen.

In deze bijeenkomst kunnen momenten zijn waarop je uitgenodigd wordt om je geheel of deels te ontkleden voor of tijdens oefeningen of meditaties. Voel je je daarin onvoldoende op je gemak, dan raden we je aan om te kijken naar ons geklede aanbod.

Er is ruimte voor emoties en voor wanneer het (even) moeilijk is. Wij kunnen daarin ondersteunen en begeleiden.

Er is geen ruimte voor seksuele of seksueel gerichte handelingen. Ook geen gewenste.

Wij zijn bij de Tantra Circle ook zelf deel van de cirkel. Dat betekent dat we meedoen in het delen en in de ervaringen. Daarnaast zorgen we, net als bij al onze workshops, ook voor de benodigde bedding en begeleiding.

Veiligheid

In Tantra kun je jezelf tegenkomen, geraakt worden of momenten hebben waarop je het moeilijk hebt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bij ons in een veilige omgeving terecht komt. We geven je de ruimte om hierin zelf te kiezen in hoeverre je aan wil gaan wat je tegenkomt. Niets hoeft!

We nodigen je dan ook uit en geven je de ruimte om je eigen grenzen in de gaten te houden en deze ook aan te geven. Grenzen verleggen zorgt voor groei, grenzen overschrijden niet.

Als er iets geraakt wordt en er emoties bovenkomen, is daar ruimte voor en kunnen we je daarin steunen en bedding geven. Ook als er meer dan een emotie geraakt wordt, kunnen we begeleiden, we zijn trauma-geïnformeerd.

Voor wie

De Tantra Sharing Circle is voor iedereen vanaf 18 jaar die zich wil ontwikkelen op het Tantrisch pad en die al enige ervaring heeft met Tantra in groepen (workshops/cursussen/retraites).

De Tantra Sharing Circle vraagt van je om voldoende op je gemak te zijn met naaktheid en (fysiek) contact binnen een groep en daarin je eigen grenzen te kunnen aangeven.

De Tantra Sharing Circle is voor wie in openheid en overgave zichzelf durft tegen te komen in contact met zichzelf, de ander en het Universum. Zichzelf spiritueel en persoonlijk te ontwikkelen. Soms confronterend, soms genieten, vaak helend en inzichtelijk.

Voor wie niet

Hoewel iedereen welkom is, is het niet voor iedereen geschikt.

Als je behoefte hebt aan controle en voorspelbaarheid, kunt je beter naar een workshop, training of retraite komen.

Heb je nog geen of weinig Tantra-ervaring in groepen, kom dan (eerst) naar een introductieworkshop, zoals Snoepen van Tantra.

Omdat we ons in de Tantra Sharing Circles niet richten op een man/vrouw balans, zijn deze bijeenkomsten ook niet geschikt voor je als je moeite hebt met het aanraken van of aangeraakt worden door iemand van hetzelfde geslacht. Andere workshops zijn dan mogelijk wel geschikt voor je.

Ben je op zoek naar erotiek, seks of alleen naar aanraking, dan zijn de Tantra Sharing Circles niet wat je zoekt.

Praktisch

 • Voor alleengaanden en (gelegenheids)stellen
 • Naaktheid in cirkel: oefeningen met naaktheid (let hierin op je eigen grenzen)
 • Ervaring met tantra vereist
 •  
 • Locatie: Het Nevelnest, Schraaweide 2, Westervoort
 • Datum: 12-04-2024
 • Tijden: 19:30-22:00
 • Inloop vanaf: 19:00
 • Inbegrepen: thee en lekkers
 • Meenemen: makkelijk zittende kleding, warme sokken (als je snel koude voeten krijgt), omslagdoek (voor tussen onklede oefening door)
 • Bijdrage: € 32,00 per persoon

Veel gestelde vragen

Aanmelden

Selecteer in onderstaand formulier het soort en aantal tickets en klik op de knop 'Verkrijg Tickets'.

Staat het gewenste ticket op uitverkocht, klik dan hier om je aan te melden voor de reservelijst.

Gegevens

Datum:
12 april
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€32.00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Het Nevelnest
Schraaweide 2
Westervoort, Gelderland 6932LT Nederland
Telefoon
06-10996723

Organisator

Hartstreling Tantra
Telefoon
06-10996723
E-mail
info@hartstreling.nl
Bekijk de site van Organisator

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar