Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tantra Winterretraite

28 december @ 14:00 - 29 december @ 21:30

€299.00
Tantra Winterretraite

Tussen alle drukte van de feestdagen door tijd om even te zakken in je lijf, naar binnen te keren in verbinding, contact te maken met gelijkgestemden in voedende aanraking. Een moment van warmte in koude dagen.

Voorbode voor het nieuwe jaar

In oude tijden dacht men dat wat je deed in de tijd tussen de jaren (de twaalf dagen vanaf midwinter) een voorbode was voor de rest van het jaar. Dus vierde men feest, gaf elkaar cadeaus en sprak men wensen uit voor zichzelf en voor anderen. Hier zijn wat wij doen met kerst en oud en nieuw nog overblijfselen van.

Een goede reden dus om in die periode tijd door te brengen met gelijkgestemden in voedend contact en liefdevolle aanraking. In verbinding met jezelf, de ander en de Kosmos. Een cadeau aan jezelf, dat je deelt met elkaar.

Warm tantrisch bad

De eerste dag staat in het teken van loslaten en zachtheid. De overgang van de drukte die we allemaal steeds meer ervaren, en niet alleen in deze tijd, naar weer in verbinding zijn met ons lijf en onze energie. Het subtiele in onszelf weer meer kunnen ervaren. Dit sluiten we af met het vuurritueel (zie verderop).

De tweede dag staat in het teken van levensenergie (prana) en aanraking. Energie die je in jezelf gaat opwekken, gaat laten stromen. Eerst in jezelf, daarna samen met je/een partner in een verdiepend tantrisch ritueel, waarin je de eenheid met de Kosmos kunt ervaren. Vanuit die verdieping en stromende energie sluiten we de middag af met een zachte en liefdevolle massage.

In de avond richten we ons op wensen voor elkaar en het meenemen van wat je in de retraite ervaren hebt naar je verdere leven.

door de poort naar het nieuwe jaar

Vuurritueel

In deze tijd waar we door de poort van het oude naar het nieuwe jaar gaan is het ook het moment om achter te laten in het oude jaar wat we kwijt willen en aan te trekken wat we in het nieuwe jaar meer willen. Hiervoor doen we op de eerste avond een krachtig Kali-vuurritueel. Voor een goede start van het nieuwe jaar.

Kali is de godin die ons kan bevrijden van demonen, van het kwade in ons leven en van alles wat ons niet langer vooruit helpt. Het eerste deel van het ritueel draait dan ook om het met Haar hulp ons bevrijden van wat we kwijt willen in onszelf en in ons leven.

Die bevrijding geeft ruimte voor het nieuwe. Dit gaan we met Haar hulp naar ons toe halen, zodat we dat mee kunnen nemen het nieuwe jaar in.

Wensen

Nog een oud gebruik is het uitspreken van wensen voor elkaar. Niet het algemene "beste wensen", maar specifiek en passend. Dit gaan we op een speelse manier meenemen als deel van de afsluiting van de retraite, zodat je niet alleen naar huis gaat met een heerlijke ervaring, maar ook met wensen vanuit het hart.

Voor wie

Deze retraite is geschikt voor wie nieuw is met Tantra, maar ook voor wie al meer ervaring heeft en toe is aan een warm tantrisch bad.

Deze retraite is zowel voor alleengaanden als (gelegenheids)stellen.

Als stel kun je kiezen om oefeningen die in tweetallen zijn met elkaar te doen. Er zijn ook momenten van wisselen van partner en oefeningen die we met de groep doen.

Heb je moeite met aanraking van iemand anders, dan is deze workshop niet geschikt.

Kleine, knusse groep

De Tantra Winterretraite beperken we tot een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Door deze kleine groep is er meer individuele aandacht mogelijk en ontstaat een hechtere groep. Er is geen ‘verdrinken’ wat je in een grote groep kunt hebben. Tegelijk ben je zichtbaarder, omdat je je ook niet kunt verstoppen, zoals in een grotere groep.

Heeft een kleine groep je voorkeur of is dit iets wat je uit wil proberen, dan is deze retraite de geschikte plek voor jou.

Praktisch

We starten op woensdag 28 december om 14:00 uur. Inloop is vanaf 13:30 uur.

We eindigen op donderdag 29 december om ongeveer 21:30 uur.

We streven naar een man/vrouw balans, maar kunnen dat niet garanderen.

Bij geen van de oefeningen wordt naaktheid gevraagd. Je bent wel vrij om kleding uit te doen, wanneer je dat wil, zolang het ondergoed maar aan blijft.

Inclusief: ontbijt, lunch, 2 x diner, koffie, thee, overnachting op slaapzaaltjes van 4 personen.

Meenemen voor de workshop: makkelijke zittende kleding, eventueel een flesje water

Meenemen voor de overnachting: onderlaken (1-persoons), kussensloop, slaapzak of dekbed met overtrek, handdoek, toiletspullen e.d.

Prijs: € 299 p.p.

Gegevens

Begin:
28 december @ 14:00
Einde:
29 december @ 21:30
Kosten:
€299.00
Evenement Categorie:

Organisator

Hartstreling Tantra
Telefoon:
06-10996723
E-mail:
info@hartstreling.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sacha Kripa
Tramweg 11
Rossum, OV 7596 NA Nederland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Deelname Winterretraite Man
299.00
Deelname Winterretraite Vrouw
299.00