Into Tantra – Avondretraite

Een bijzondere retraite in de avonduren met een unieke mix van moderne en klassieke Tantra. Elke avond een stukje dieper beleven, verder ontwikkelen en jezelf verder openen voor een leven met meer plezier, geluk en liefde.

Deze Tantra-retraite is geschikt om naast je werk te doen, mocht je die week geen vrij hebben, maar ook zeer goed te combineren met een eigen invulling van bijvoorbeeld natuurbeleving en stilte. Ongeacht je situatie, we helpen je om het beste uit de vijf dagen te halen.

Diepere lagen

De Into Tantra Avondretraite is gericht op het beleven van de diepere lagen van het leven. De diepere lagen in jezelf, in verbinding met elkaar en met het Universum. Stapsgewijs nemen we je mee in het loslaten van illusies, ontvankelijker worden voor het subtiele en leven vanuit jouw unieke kern.

Elke stap die je maakt, helpt je om voller te leven: meer genieten, meer plezier, meer geluk en meer liefde. Dit kun je gaan merken in alle aspecten van je leven, zoals je relaties, werk en gezondheid.

Voor wie

Je kunt alleen komen of samen met je partner. Kom je samen met je partner, dan kun je ervoor kiezen om oefeningen alleen met je partner te doen of om ook te wisselen. Ongeacht je keuze blijft Tantra uiteindelijk een persoonlijk pad.

Ervaring met Tantra, bewustzijnsontwikkeling of lichaamswerk is niet nodig. We leggen alles duidelijk uit. Ook als je al wel ervaring hebt, kunnen we je helpen met hoe je nog weer meer uit de retraite kunt halen.

Ongeacht ervaring is het wel van belang dat je je grenzen goed kunt aanvoelen en aangeven. Deze retraite is een ervaring en training, geen therapie.

Overdag

Je kunt deze retraite naast je werk doen of juist de hele week vrij houden. In beide gevallen krijg je oefeningen mee om je ervaring te verdiepen.

Naast je werk

Neem je deel aan deze retraite naast je werk, omdat je dat prettiger vindt of omdat je geen vrij kunt krijgen in die week, dan ligt de focus op de avonden. De oefeningen die we meegeven voor naast je werk, nemen in totaal ongeveer 30 minuten in beslag en kunnen verdeeld worden over twee momenten.

Als je vrij bent

Heb je overdag wel vrij, dan geven we naast de oefeningen die we aan iedereen meegeven ook handreikingen mee hoe je hier een weekretraite met stilte, meditatie en oefeningen van kunt maken om in je eigen tempo en omgeving nog dieper te gaan.

Kleine groep

De Into Tantra Avondretraite beperken we tot een kleine groep van maximaal 8 deelnemers. Door deze kleine groep is er meer individuele aandacht mogelijk en ontstaat een hechtere groep. Er is geen ‘verdrinken’ wat je in een grote groep kunt hebben. Tegelijk ben je zichtbaarder, omdat je je ook niet kunt verstoppen, zoals in een grotere groep.

Heeft een kleine groep je voorkeur of is dit iets wat je uit wil proberen, dan is deze retraite de geschikte plek voor jou.

Balans

In de retraite werken we vanuit een man-vrouw balans, zodat er een gelijkmatige energie ontstaat.

Daarnaast is er een balans in geklede en (deels) ontklede oefeningen, wat we geleidelijk opbouwen.

Pakketten

Voor de 7avonden Tantra-retraite heb je keuze uit twee pakketten.

Vira

Vira is de heroïsche mens, de mens die de strijd aan durft te gaan met zijn eigen onwetendheid. Dit pakket bestaat uit de vijf avonden en de oefeningen die je thuis kunt doen.

Divya

Divya is de goddelijke mens. De zoeker naar het goddelijke in zichzelf en naar Waarheid en Kennis. Het Divya-pakket bestaat naast de avonden uit zes een-op-een contactmomenten van ongeveer een kwartier, waarin we je helpen om meer uit de retraite te halen. Hierin kunnen we je aanwijzingen geven voor in de avonden en/of extra oefeningen of meditaties die je naast de avonden kunt doen. De contactmomenten zijn in de middagen en via telefoon of Zoom. Er zijn max. 4 Divya-pakketten beschikbaar.

Veilige omgeving

In Tantra kun je jezelf tegenkomen, geraakt worden of momenten hebben waarop je het moeilijk hebt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bij ons in een veilige omgeving terecht komt. We geven je de ruimte om hierin zelf te kiezen en in hoeverre je het aan wil gaan, wat je tegenkomt. Niets hoeft!

We nodigen je dan ook uit en geven je de ruimte om je eigen grenzen in de gaten te houden en deze ook aan te geven. Grenzen verleggen zorgt voor groei, grenzen overschrijden niet. Ook als er wat geraakt wordt en er emoties bovenkomen, is daar ruimte voor en kunnen we je daarin steunen en bedding geven. Ook als er meer dan een emoties geraakt worden kunnen we begeleiden, we zijn trauma-geïnformeerd.

Naakt

We werken in een deel van de workshop met naaktheid. Naaktheid helpt ons om los te komen van ons gewone 'toegedekte' doen en anderen letterlijk en figuurlijk dichterbij te laten komen. Hierin is er altijd ruimte om je grenzen aan te geven. Je hoeft dus nooit verder te gaan dan voor jou veilig voelt.

Voor alle duidelijkheid: Tantra is geen seks en tijdens onze Tantra-workshops worden geen seksuele handelingen uitgevoerd. Tantra kan wel uitdagend, sensueel en smeuïg zijn, maar altijd ten dienste van je spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Zoek je iets om je seksleven leuker te maken of ben je op zoek naar ‘Tantrische seks’, kijk dan verder.

Praktisch

 • Voor alleengaanden en (gelegenheids)stellen
 • Naaktheid in retraite: oefeningen met naaktheid (let hierin op je eigen grenzen)
 • Man/vrouw-balans: ja
 • Locatie: Hartstreling, Schraaweide 2, Westervoort
 • Tijden: ma-vr 19:30 – 22:30
 • Inloop vanaf: 19:00
 • Inbegrepen: thee en lekkers
 • Meenemen: makkelijk zittende kleding, flesje water, warme sokken (als je snel koude voeten krijgt), omslagdoek
 • Bijdrage per persoon:
  • Vira: € 169,00
  • Diyva: € 269,00

Aanmelden

De eerstvolgende Into Tantra Avondretraite is in november. Aanmelden gaat via het formulier bij het evenement. Vanwege de man/vrouw-balans is je deelname pas definitief na bevestiging van ons.

Na aanmelding krijg je een e-mail met bevestiging van je aanmelding, Zie je deze e-mail niet, controleer dan je spam-map. Binnen 3 werkdagen krijg je van ons een e-mail waarin we je op de hoogte brengen van je deelname.

Voor andere mogelijkheden kun je in de agenda kijken bij de retraites.