Kali Ontsluierd

Kali is een godin die tot de verbeelding spreekt. Die ontzag inboezemt. Vaak wordt alleen de destructieve kant van Kali gezien, en vaak gezien als negatief. In de weekendretraite Kali Ontsluierd ga je kennismaken met wat de Tantrische Kali voor je betekent. Zowel in haar destructieve kant als haar oneindige liefde.

Schaduw

Kali staat in diep contact met onze schaduw. Dat deel van onszelf dat we liever onderdrukken of op z’n minst verbergen. Waar we onze ‘negatieve’ emoties wegdrukken. Kali helpt ons om die schaduw in het licht te brengen. Toe te staan, zonder ons erdoor te laten overweldigen. Juist in die schaduw huist vaak onze grootste kracht, net zoals Kali de enige was die de kracht had om de demonen Canda en Munda te verslaan.

Absolute Liefde

Juist door onze schaduw te omarmen ben je in staat tot enorme liefde. Kali is daarom ook de godin van Absolute Liefde. Liefde zo groot dat we erin kunnen oplossen. Dat ons ego tijdelijk verdwijnt. Hierbij gaat Kali je in dit weekend ook helpen.

Rituelen

Kali Ontsluierd is een weekendretraite waar de nadruk op een viertal Kali-rituelen ligt. Rituelen gericht op het verslaan van onze demonen en het omarmen van onze schaduw. Deze rituelen helpen ons om de duisternis in ons te transformeren naar licht, liefde en eenheid.

Het doel van de rituelen is niet om van je schaduw af te komen, maar om het te omarmen en een andere relatie met je schaduw te krijgen, waardoor je uit die enorme kracht kunt putten die daar verborgen ligt.

Opbouw Kali Ontsluierd

We beginnen de retraite met het opbouwen van de energetische tempel voor Kali en ons via mantra en ritueel te verbinden met Kali om haar bescherming te ontvangen. Vervolgens geven we uitleg over Kali en doen we voorbereidende oefeningen om ons af te stemmen op de rituelen.

Vervolgens is elk dagdeel gericht op de voorbereiding en uitvoering van een van de Kali-rituelen. Op zaterdag beginnen we met “verslinden van innerlijke demonen” om onszelf te bevrijden van de invloed van onze demonen in onze schaduw. Na het avondeten gaan we verder met “Kali in het donkere bos”. Een krachtig ritueel om los te komen van negatieve emoties naar anderen en de eerste dag in liefde te eindigen.

Op zondag beginnen we met een gezamenlijk ontbijt. Mocht je eerder of elders willen ontbijten, dan vragen we je om toch zo op tijd mogelijk weer aanwezig te zijn. Daarna volgt opnieuw het verbinden met Kali en haar bescherming ontvangen, gevolgd door het wedergeboorteritueel “diepe ontspanning van het lijk”. Na de lunch richten we ons op het ritueel “absolute liefde”. Een diepgaand ritueel waarin zowel het destructieve als liefdevolle maximaal naar voren komen.

Na het laatste ritueel werken we weer toe naar terugkeren naar het “gewone” leven en geven we je aanwijzingen hoe je wat je ervaren hebt in het weekend mee kunt nemen daarin.

Naaktheid

In twee van de rituelen werken we met rituele naaktheid. Dit doen we om de ervaring te verdiepen, maar ook omdat we onze naaktheid, seksualiteit en de schaamte daarover vaak naar onze schaduw proberen te verbannen. Heb je moeite met naakt zijn of andere mensen naakt zien, dan adviseren we je om niet naar dit weekend te komen.

In het weekend zit geen aanraking van het naakte lichaam en geen seksuele handelingen. Naaktheid is ook op basis van consent, dus ook als je denkt dat het wel voor je kan en je merkt dat het toch over je grenzen gaat, kun je altijd wat aanhouden of weer aandoen.

Veilige omgeving

In Tantra kun je jezelf tegenkomen, geraakt worden of momenten hebben waarop je het moeilijk hebt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bij ons in een veilige omgeving terecht komt. We geven je de ruimte om hierin zelf te kiezen en in hoeverre je het aan wil gaan, wat je tegenkomt. Niets hoeft!

We nodigen je dan ook uit en geven je de ruimte om je eigen grenzen in de gaten te houden en deze ook aan te geven. Grenzen verleggen zorgt voor groei, grenzen overschrijden niet. Ook als er wat geraakt wordt en er emoties bovenkomen, is daar ruimte voor en kunnen we je daarin steunen en bedding geven. Ook als er meer dan een emoties geraakt worden kunnen we begeleiden, we zijn trauma-geïnformeerd.

Praktisch

  • Eerstvolgende keer: zaterdag 9 december 14:00u tot ong. 22:00u en zondag van 9:00u tot ong. 17:30u.
  • Op zondag is het ontbijt van 9:00u tot 10:30u. Als je niet mee ontbijt, zorg dan s.v.p. dat je ruim voor 10:30u aanwezig bent
  • Waar: Arnhem of Westervoort (exacte locatie volgt binnenkort)
  • We richten ons niet op een man/vrouw-balans
  • De retraite bevat rituele naaktheid
  • Inbegrepen: koffie, thee, avondeten (za), ontbijt en lunch (zo)
  • Niet inbegrepen: overnachting
  • Meenemen: flesje water, kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen, omslagdoek
  • Investering: € 199,- p.p.

Veel gestelde vragen