Kali-rituelen

Kali is de godin van vernietiging én van oneindige liefde. Ze vernietigd de demonen van het ego, waarna alleen de waarheid overblijft en liefde ongeremd kan stromen.

In de mythologie werd ze door de goden te hulp geroepen om de legers van de demonen te verslaan. In blinde woede versloeg ze golf na golf van demonen en uiteindelijk de demonenkoningen. Maar in haar bloedlust stopte ze niet en begon de legers van de goden aan te vallen. Tot Shiva zich tussen de doden op het slagveld verstopte, naakt en met erecte lingam. Toen Kali zijn lingam zag, werd ze bevangen door lust en ging ze op hem zitten. Haar bloedlust verdween en maakte plaats voor een immense liefde.

Onze Kali rituelen

In de Kali-rituelen die we aanbieden bij Hartstreling Tantra richten we ons op het onthoofden van ego, het doorwerken van de woede die we allemaal in ons hebben en bestrijden van onze ego-demonen met als resultaat een grotere capaciteit voor onvoorwaardelijke liefde.

Er zijn verschillende rituelen en per avond doen we één ritueel, gericht op één aspect. Kijk in de agenda welke avond we welk ritueel doen.

Gehuld in sterren

Kali wordt vaak beschreven als "gehuld in sterren", oftewel naakt. Ze wordt ook vaak naakt afgebeeld. In de Kali-tradities binnen Tantra zijn de tantrika's ook "gehuld in sterren".

Bepaalde avonden werken ook wij naakt. Dit staat dan bij de avond vermeld. Op de andere avonden is het aan ieder zelf hoeveel ze uit of aan willen doen/houden. Heb je (mogelijk) moeite met (gedeeltelijk) naakte mensen om je heen, zijn die avond niet geschikt.

Opbouw

Elk Kali-ritueel begint met reinigen en offeren. Wij begeleiden je bij de rituele reiniging en gaan voor in het offeren. Mocht je zelf ook wat willen offeren aan Kali, neem dan onbespoten bloemen of eten mee.

Aan het eind van het ritueel, reinigen we opnieuw, zodat je geen resten van energie mee naar huis neemt die daar niet horen. Na het ritueel leggen wij de offers bij ons in de tuin op de aarde.

Donkere maan

In de Kali-tradities in Tantra werden de rituelen en vieringen met donkere maan gehouden. Deze traditie houden wij in ere. Hierdoor zijn de Kali-rituelen niet op vaste dagen van de maan of week, maar verspringen ze met de fasen van de maan.