Speel je vrij

Spelen is plezier

Spelen is bevrijdend

Spelen is Tantra

Speelse Tantra

Tantra is vaak speels. Speels jezelf ontdekken, speels elkaar ontdekken en speels elkaar ontmoeten. Spelen helpt je om je spontaniteit te vergroten, om meer plezier te hebben en meer jezelf te zijn.

In deze workshop richten we ons op dat speelse en spontane. Speels in beweging, klank en ontmoeten. Speels ontdekken van je zintuigen en van je spontane impulsen. Speels op verschillende manieren jezelf mogen zijn. En soms speels jezelf tegenkomen in je kwetsbaarheid.

Tantra

Tantra nodigt je uit om het leven ten volle te omarmen. Om alles in jezelf te omarmen en in het licht van je waarneming te brengen. Zonder veroordeling jezelf, de ander en de wereld te accepteren, waardoor er ruimte ontstaat voor diepe verbinding. Al je emoties toelaten en de waarde ervan ervaren, zowel het 'fijne' blijdschap, compassie en liefde, als het 'negatieve' boosheid, angst en verdriet. Tantra is waarachtig vanuit jouw unieke goddelijke kern leven.

Inhoud Speel je Vrij

Speel je Vrij is een gevarieerde Tantra-workshop, waarin we je Tantra op verschillende speelse manieren laten ervaren. Waarin je jezelf en elkaar een beetje mag uitdagen. Waarin je mag lachen en misschien soms jezelf verrassen. Waarin je spontaan mag zijn.

We geven duidelijke uitleg, zodat je begrijpt waar meditaties en oefeningen voor zijn én hoe je ze goed uitvoert. Hierdoor is de workshop ook heel geschikt voor wanneer je nog weinig ervaring hebt met Tantra en kan het, wanneer je wel ervaring hebt, nieuwe lagen van 'bekende' oefeningen ontsluiten.

Ben je helemaal nieuw met Tantra of heb je moeite met naakt, dan raden we je aan om eerst eens kennis te komen maken bij Snoepen van Tantra.

Balans

Tijdens de workshops werken we zoveel mogelijk met een man-vrouw balans. Die man-vrouw balans is om een betere balans in mannelijke en vrouwelijke energie te krijgen. Juist vanuit die balans en verbinding ontstaat magie.

Ondanks dat we ons richten op een man-vrouw balans, lukt dat niet altijd. Het kan dus voorkomen dat je met iemand van hetzelfde geslacht een oefening doet.

Naakt

We werken in een deel van de workshop met naaktheid. Naaktheid helpt ons om los te komen van ons gewone 'toegedekte' doen en anderen letterlijk en figuurlijk dichterbij te laten komen. Hierin is er altijd ruimte om je grenzen aan te geven. Je hoeft dus nooit verder te gaan dan voor jou veilig voelt.

Voor alle duidelijkheid: Tantra is geen seks en tijdens onze Tantra-workshops worden geen seksuele handelingen uitgevoerd. Tantra kan wel uitdagend, sensueel en smeuïg zijn, maar altijd ten dienste van je spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Zoek je iets om je seksleven leuker te maken of ben je op zoek naar ‘Tantrische seks’, kijk dan verder.

Praktisch

  • Zaterdagen 14:00 - 22:00 uur
  • Locatie: De Vliegende Olifant in Arnhem
  • Voor wie: alleen of met (gelegenheids)partner
  • Naaktheid in de workshop: ja (bewaak hierin je eigen grenzen)
  • Man/vrouw balans: We streven naar man/vrouw balans, maar geven geen garanties.
  • Meenemen: flesje water, kleding waarin je makkelijk kunt bewegen, omslagdoek

Aanmelden

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende data waarop we de workshop geven. Hier kun je je ook aanmelden.