Surrendering the Heart – Yoga van Overgave

Tantra is... Overgave aan het eeuwige Nu

We zijn met z’n allen steeds meer gestrest. Het wordt zelfs een epidemie genoemd. De oude meesters hebben hiervoor al duizenden jaren een goede remedie. Een remedie die niet even wat ontspanning geeft, maar je leven zo verandert dat je steeds minder stress ervaart.

We hebben het hier over de beoefening van wat Osho handelen vanuit “let-go” noemde, wat de taoïsten handelen vanuit niet-handelen noemen. In Tantra wordt er vaak gesproken over overgave of spontaniteit.

"Verrijking van je leven en zeer de moeite waard om een cursus bij Esther en Eli te volgen."

Frans en Tineke

Overgave en spontaniteit

Overgave klinkt heel makkelijk, maar de realiteit is anders. Voor kleine kinderen is het nog heel natuurlijk, maar het is ons allemaal afgeleerd. Dat betekent dat het oefening vraagt om het als volwassene weer aan te leren. Weer te leren zijn met wat er is, in totaliteit.

Vanuit overgave kan spontaniteit ontstaan. Niet de willekeur van het ego, maar de impuls van het Zelf. Wanneer we ons helemaal kunnen overgeven, zonder iets vast te willen houden of weg te willen drukken, ontstaat er handelen zonder wil. Een toestand waarin alles klopt wat je doet.

Surrendering the Heart

Zolang we alleen in ons hoofd blijven zitten, leven en reageren vanuit onze gedachten en hang naar het hogere, kan er geen overgave of spontaniteit ontstaan.

2017-11-02 Doel
Bekken

Zolang we alleen in ons bekken blijven zitten, leven en reageren vanuit onze instincten en lust, kan er geen overgave of spontaniteit ontstaan.

Wanneer we beide integreren in het hart, in het centrum, zonder een van beide af te wijzen, ontstaat er spontaniteit en overgave.

Gevleugeld Hart

Kom het ervaren

Hoewel Tantra een uitgebreide filosofie kent, is het net als andere esoterische stromingen gebaseerd op ervaren. Alleen door de juiste ervaringen kan de verborgen kennis ontwaken.

Deze workshop is daarom gericht op het ervaren van overgave en spontaniteit. Zodat er ook in jou iets kan ontwaken en je meer Liefde en Vrede in je leven kunt ervaren.

Voor wie

Wanneer je nieuw bent met Tantra of je hebt nog maar een paar workshops gevolgd, dan is deze workshop uitermate geschikt. We geven ruime uitleg, zodat je ook begrijpt wat je doet in de oefeningen. Ook als je al meer ervaring hebt op het gebied van Tantra, zul je waarschijnlijk nog veel nieuwe dingen tegenkomen.

De workshop is geheel gekleed.

"Een aanrader. Met zorgvuldigheid wordt een uitgebalanceerd aanbod gedaan wat betreft oefenen en ervaren, en theorie, rekening houdend met ieders grens."

Henk

Investering

De investering voor deze dag, waarbij niet alleen de workshop inbegrepen zit, maar ook de koffie, thee en gezamenlijke avondmaaltijd, is 95 euro p.p.

Het enige waar je zelf nog voor hoeft te zorgen is kleding waarin je makkelijk kunt bewegen, een flesje voor water, en meedoen.

Veel gestelde vragen

Kan ik alleen deelnemen aan deze workshop?
Dat kan. Of je nou een partner hebt of single bent, je kunt als individu deelnemen aan deze workshop en je verbinding met jezelf én anderen verdiepen.

Kan ik ook samen met mijn partner deelnemen?
Dat kan. Ook als je een partner hebt, ga je in deze workshop een diepere verbinding met jezelf ervaren. Van daaruit ga je ook je partner anders ontmoeten.

Praktische informatie

In verband met de ontwikkelingen rond corona staat er op dit moment geen datum gepland voor deze workshop.