Tantra-avonden

Wil je jezelf ook ontwikkelen naar Liefde, Compassie en Vrede toe? Naar een moeiteloos leven? Naar vreugde, verbinding en voldoening? Naar een diepe verbinding ervaren met Shakti, Shiva en de Kosmos? Op elk moment in je leven?

Onze Tantra-avonden helpen je dat te ervaren en ontwikkelen. Helpen je te transformeren en groeien. Niet alleen voor even in de workshop, maar doorlopend in je leven. Het is namelijk onze ervaring dat regelmatige korte workshops je over een jaar meer helpen ontwikkelen dan af en toe een weekend of week.

Tantra-beleving

Tantra is jezelf spelenderwijs, ervarend en experimenterend spiritueel ontwikkelen en je leven transformeren naar een leven vanuit Liefde, Compassie en Vrede. In tegenstelling tot de meeste paden is Tantra allesomvattend: hoofd, hart én bekken; oftewel: geest, emotie én lichaam.

Die ontwikkeling binnen Tantra leidt je naar spirituele of religieuze ervaringen. De ervaring van Eenheid met het Al, van de aanwezigheid van een allesomvattende Intelligentie. Tijdens de Tantra-avonden kun je stappen zetten op dat pad naar Eenheid.

Opbouw Tantra-avonden

Na ontvangst beginnen we elke Tantra-avond met het symbolisch en energetisch opbouwen van de tempel, waarin we Kali en Shiva uitnodigen, samen met de elementen.

In de tempel verbinden we ons met elkaar en ervaren we de Tantra-meditaties en -oefeningen. Door de energie van de tempel kunnen de ervaringen dieper gaan. Elke keer dat we iets in onszelf los kunnen laten, is dat een offer aan Kali. Elke keer dat we ons bewustzijn vergroten, is dat een offer aan Shiva.

Aan het eind van de avond heffen we de tempel weer op, waarna nog even nagepraat kan worden.

Thema’s en elementen

Elke maand staat in het teken van een thema en zijn er drie avondworkshops gericht op dat thema. De invulling van dat thema in die workshops is gekoppeld aan een element:

De eerste avond in de maand is gericht op Lucht: hoofd, open, speels, luchtig, bewustzijn. Lucht-avonden zijn volledig gekleed en bevatten meer solo-oefeningen en meditaties. Dit is en blijft de basis van elk Tantrisch pad, ongeacht hoe ‘ervaren’ je bent.

De tweede avond in de maand is gericht op Water: hart, vloeiend, liefdevol, verbinding, aanraking. Water-avonden bevatten vaak oefeningen waarbij we (deels) ontkleed zijn en we werken op die avonden meer met verbonden aanraking.

De derde avond in de maand is gericht op Vuur: bekken, uitdagend, vurig, sensueel, lichamelijk. Vuur-avonden zijn grotendeels ontkleed en we gaan daarin verder in verbinding op alle niveaus: geestelijk, emotioneel, energetisch en lichamelijk.

Vrij pad

Als je voor het eerst bij ons komt, raden we aan om eerst mee te doen met een Lucht-avond, om van daaruit mogelijk op te bouwen naar Water- en/of Vuur-avonden. Wil je niet eerst meedoen met een Lucht-avond en direct naar een Water- of Vuur-avonden, dan vragen we daar een stukje motivatie voor. Dit doen we omdat al verschillende mensen zich vergist hebben in de diepgang van onze avonden.

Jij bepaald hoe je jouw pad vorm wil geven en hoe snel je wil gaan. Je hebt niet de ervaring uit de ene workshop nodig voor een volgende workshop, dus de workshops zijn los te volgen. Het maakt dus niet uit of je af en toe komt bij thema's die je aanspreken of dat je elke maand of zelfs elke workshop meedoet. Jij bepaalt dat helemaal zelf.

Geen seks

Voor alle duidelijkheid: Tantra is geen seks en tijdens de Tantra-avonden worden geen seksuele handelingen uitgevoerd. Tantra kan wel uitdagend, sensueel en smeuïg zijn, maar altijd ten dienste van je spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Zoek je iets om je seksleven leuker te maken of ben je op zoek naar ‘Tantrische seks’, kijk dan verder.

Balans

Tijdens de workshops werken we zoveel mogelijk met een man-vrouw balans. Die man-vrouw balans is om een betere balans in mannelijke en vrouwelijke energie te krijgen. Juist vanuit die balans en verbinding ontstaat magie.

Ondanks dat we ons richten op een man-vrouw balans, lukt dat niet altijd. Het kan dus voorkomen dat je met iemand van hetzelfde geslacht een oefening doet.

Praktische informatie

Wanneer: dinsdagavonden van 19:30-22:00

Waar: in onze praktrijkruimte aan huis in Westervoort

Max aantal deelnemers: 6

Losse avond: € 25

Eerstvolgende avonden: Klik hier