Tantra geweldig om je relatie te verbeteren? 4 x ja!

Veel stellen beginnen met Tantra, omdat ze verdieping zoeken in hun relatie. Omdat ze meer verbonden intimiteit willen beleven samen. Hun relatie willen verbeteren. In het Tantra-aanbod in Nederland, en algemeen in het Westen, wordt ook  veel met die thema’s gedaan. Maar heeft Tantra eigenlijk wel iets met je relatie te maken? Kan Tantra je relatie echt iets brengen?

Ja, Tantra kan je zeker iets brengen voor je relatie. Op zich heeft Tantra niets met je relatie te maken. Tantra draait in wezen om jezelf ontwikkelen. Groeien als mens. Waarom dan toch in Tantra duiken om je relatie te verbeteren, te versterken, te verdiepen? Daar zijn een aantal heel goede redenen voor.

1. Je ontmoet je partner anders

In Tantra wordt veel gewerkt met de ander. Met de ander ontmoeten en daarin jezelf tegenkomen. Er worden situaties en settingen gecreëerd om elkaar te ontmoeten op een andere manier dan in het dagelijks leven. Daarbij is veel aandacht voor in jezelf waarnemen wat zo’n ontmoeting met je doet. Wat jij ervaart in jezelf. Een ontmoeting met je partner is dan niet gewoon een moment samen. Het geeft je de ruimte om iets van jezelf te ontdekken. Je ontmoet elkaar dus op een andere laag.

2. Je verbindt je anders met je partner

Er ligt in Tantra ook veel nadruk op verbinding. Om te beginnen verbinding met jezelf. In je eigen centrum zijn. Hoofd, hart en bekken (lichaam) verbonden. Vanuit die verbinding met jezelf ontmoet je de ander en verbind je je met de ander. Je ervaart zo ook veel meer jezelf én je partner in de verbinding. Door vanuit deze staat de verbinding aan te gaan, ervaar je een andere, diepere en meer voedende, verbinding met je partner. Dat voedt en verdiept jullie relatie.

Verlang je naar meer verbinding met je partner? Naar verbinding maken met elkaar op een dieper, meer spiritueel niveau? Wil je samen diepere lagen van intimiteit beleven? Dan is De Tantrische Relatie – Gelukkig samen hét boek voor jou! Download het hier gratis.

3. Je partner als spiegel

In de ontmoeting met de ander, met je partner, kun je van alles tegenkomen in jezelf. Vreugde, verlangen, vertrouwen, maar ook weerstanden, angsten, boosheid of verdriet. Dat zijn de momenten waarop je partner iets in jou raakt. Je partner is de spiegel waarin je iets van jezelf weerspiegeld ziet.

Soms is dat iets waar je blij mee bent en waarvan je niet wist dat je het in je had. Het kan ook iets confronterends zijn. Iets waarvan je liever niet ziet dat je dat doet of hebt. Kun je dat aspect omarmen, het accepteren zoals het is op dat moment, dan liggen daar enorme groeikansen in verscholen, voor je en je relatie. Een verborgen schat.

4. Jij wordt anders

Eigenlijk komt het allemaal hierop neer. Door alles wat je in Tantra ervaart, in ontmoetingen met je partner, met anderen, met jezelf, word jij anders. Je komt jezelf tegen, je transformeert, je verandert, je groeit. En als jij verandert, verandert hoe je in je relatie staat en verandert dus ook je relatie. Als jij groeit, groeit je relatie met je mee.

En je partner?

Doen jullie samen Tantra, dan heeft je partner dezelfde groeikansen als jij. Net als jij komt je partner zichzelf tegen. Jij bent voor je partner net zo goed die spiegel. Door het samen te doen, delen jullie het niet alleen samen. Jullie versterken ook elkaar in jullie groei en jullie relatie groeit in het kwadraat.

Samen Tantra?

Jullie kunnen natuurlijk direct in het diepe duiken en mee gaan doen met Tantraworkshops. Misschien doen jullie dat zelfs al. Je kunt ook rustig thuis beginnen met de praktische tips van ons nieuwe boek De Tantrische Relatie – Gelukkig samen. Lekker thuis samen aan de slag om jullie relatie te verdiepen en verbeteren met Tantra. Kost dat nou veel, dat boek? Nee hoor, je download het hier helemaal gratis.

Delen?

Heb je al ervaren wat Tantra voor jou en je relatie kan betekenen? Wil je delen wat het jou heeft gebracht? Of juist waar je tegenaan liep? Inspireer ons en anderen met je antwoord. Niet alleen help je daar anderen mee, je maakt je ervaring voor jezelf ook meer bewust. Deel je ervaring via het reactieveld hieronder.

Liefs,
Esther