Tantra Sharing Circles

Elke Tantra Sharing Circle is een bijeenkomst van gelijkgestemden in vrijheid en liefde. Geen vooraf vastgestelde workshop, maar een Tantrisch samenzijn waarin mag ontstaan wat zich op dat moment aandient. Ruimte om te delen wat in ons leeft, in woord en ervaring.

Elke Tantra Sharing Circle heeft een vaste structuur van opbouw en beëindiging, zodat er een vertrouwd kader is waarbinnen er des te meer ruimte is om ons (al dan niet letterlijk) bloot te geven.

De Sharing Circles zijn voor wie in openheid en overgave zichzelf durft tegen te komen in contact met zichzelf, de ander en het Universum. Zichzelf spiritueel en persoonlijk te ontwikkelen. Soms confronterend, soms genieten.

Vrijheid

Tantra is gericht op bevrijding en het vinden van je eigen pad. Vrij van wat anderen daarover zeggen of denken. Vrij van controle, oude patronen, overtuigingen, opvoeding, etc. Vrij om helemaal te zijn wie je vanuit je kern bent.

Die vrijheid is niet voor iedereen. Het is voor mensen die bereid zijn om zichzelf eerlijk en zonder illusies tegen te komen. Om hun licht en hun schaduw werkelijk te omarmen. Want pas als alles er mag zijn, kan er werkelijke vrijheid ontstaan. Daarom worden bewandelaars van het Tantra-pad in klassieke teksten de heldhaftigen genoemd.

Hoe een Tantra Sharing Circle eruit ziet

Elke Tantra Sharing Circle begint met bij aankomst even een kop thee. Zodra iedereen er is, beginnen we met een verbindende oefening, zodat we de in bijeenkomst verbonden zijn in energie.

Na de verbindende oefening komt de eerste deelronde van de bijeenkomst. Dit is het moment om te delen wat er in je leeft op het moment en/of wat er gehoord wil worden.

Na de deelronde geven we Tantrisch vorm aan de bijeenkomst aan de hand van wat er gedeeld is. Er kan bijvoorbeeld een satsang ontstaan, waarin we ingaan op hoe we vanuit Tantra aankijken tegen en omgaan met de dingen die leven. Ook zouden we over kunnen gaan op een passende meditatie of oefening. Meestal is het een combinatie.

Dan volgt er een tweede deelronde, waarin je wordt uitgenodigd om te delen wat je ervaren hebt, wat je meeneemt of wat er in je veranderd is.

Als laatste sluiten we af met de hele groep in contact en verstilling met bijvoorbeeld een puppy pile of gezamenlijk snoezelen.

Tantra Sharing Circle

Voor wie

De Tantra Sharing Circle is voor iedereen vanaf 18 jaar die zich wil ontwikkelen op het Tantrisch pad en die al enige ervaring heeft met Tantra.

Iedereen is welkom: We maken geen onderscheid in geslacht, gender, huidkleur, leeftijd, religie, etc.

Voor wie niet

Hoewel iedereen welkom is, is het niet voor iedereen geschikt.

Als je behoefte hebt aan controle en voorspelbaarheid. Je kunt dan beter naar een Tantra-avond of andere workshop komen.

Wanneer je moeite hebt met nabijheid van anderen. We hebben beperkte ruimte, dus wanneer we aan het maximaal aantal deelnemers zitten, is het heel knus. Dit is bewust.

Ben je fysiek beperkt, overleg dan even met ons of het past om deel te nemen.

Kun je je grenzen niet of moeilijk aanvoelen of deze niet of moeilijk aangeven, dan raden we Tantra-bijeenkomsten en -workshops helemaal af. Het is beter om eerst te werken aan het aanvoelen en/of aangeven van je grenzen.

Heb je nog geen Tantra-ervaring, kom dan (eerst) naar de Tantra-avonden.

Omdat we in de Tantra Sharing Circle ons niet richten op een man/vrouw balans, zijn deze bijeenkomsten ook niet geschikt voor je als je moeite hebt met het aanraken van of aangeraakt worden door iemand van hetzelfde geslacht. De Tantra-avonden en Kali-rituelen zijn dan mogelijk wel geschikt voor je.

Ben je op zoek naar erotiek en seks, dan zijn de Tantra Sharing Circles niet wat je zoekt.

Kies je eigen pad

De Tantra Sharing Circles zijn er in drie vormen, waaruit je kunt kiezen:

Tantra Heart Sharing Circle

Deze bijeenkomsten zijn gericht op warm samenzijn en op bewustzijnsontwikkeling. Wat meer focus op hoofd en hart en wat minder op lichaam. Deze bijeenkomsten zijn daarom ook volledig gekleed. Mogelijke aanraking is ook altijd over de kleren heen.

Tantra Sensual Sharing Circle

In deze bijeenkomsten ligt de focus meer op het ervaren van de verbinding met elkaar in energie en aanraking. Deze bijeenkomsten kunnen deels ontkleed zijn. Hierbij zit geen aanraking van het geslacht.

Tantra Ecstasy Sharing Circle

Deze bijeenkomsten hebben de ruimste kaders en vragen dus meer van je qua bij jezelf blijven en bewustzijn. Deze bijeenkomsten zijn ontkleed en aanraking is in principe overal mogelijk. Gericht op een balans tussen de centra in bekken, hart en hoofd en daarmee integratie van lichaam, gevoel en bewustzijn.

Tantra Touch Sharing Circle

Deze avonden hebben een wat andere opbouw. Na de deelronde geef je zelf aan waar je behoefte aan hebt om te ontvangen van de groep. Dat kan (deels) ontkleed zijn en aanraking is in principe overal mogelijk, alles met consent. Een warm bad van ontvangen en geven vanuit liefde.

Maandelijks organiseren we alle vormen van Tantra Sharing Circle een keer. Afhankelijk van wat je zelf zoekt of waar je voor je gevoel aan toe bent, kun je kiezen naar een bepaalde cirkel te gaan of juist naar verschillende.

Ons advies is om te beginnen met Tantra Heart Sharing Circles en van daaruit uit te bouwen naar de andere. In ontwikkeling bouwen ze op elkaar voort en staan niet los van elkaar. Maak dus geen overstap naar het volgende ‘niveau’, maar breid ernaar uit.

Heb je vragen over wat het beste bij jou zou passen, neem dan gerust contact op via e-mail of telefoon.

Praktisch

De bijeenkomsten zijn op vrijdagavonden van 19:30u tot ong. 22:00u:

  • 1e bijeenkomst v/d maand: Tantra Heart Sharing Circle
  • 2e bijeenkomst v/d maand: Tantra Sensual Sharing Circle
  • 3e bijeenkomst v/d maand: Tantra Ecstasy Sharing Circle
  • 4e bijeenkomst v/d maand: Tantra Touch Sharing Circle

Bijdrage: € 30 per avond

Aantal deelnemers: 1-8 (gaat altijd door!)

Geen man/vrouw balans

Locatie: Onze praktijkruimte in Westervoort.

De geplande Tantra Sharing Circles vind je in de agenda.