Tantra Circles

Een Tantra Circle is een bijeenkomst van gelijkgestemden in vrijheid en liefde. Geen vooraf vastgestelde workshop, maar een Tantrisch samenzijn waarin mag ontstaan wat zich op dat moment aandient. Ruimte om te delen wat in ons leeft, in woord en ervaring.

Elke Tantra Circle heeft een vaste structuur van opbouw en beëindiging, zodat er een vertrouwd kader is waarbinnen er des te meer ruimte is om ons (al dan niet letterlijk) bloot te geven.

De Tantra Circles zijn voor wie in openheid en overgave zichzelf durft tegen te komen in contact met zichzelf, de ander en het Universum. Zichzelf spiritueel en persoonlijk te ontwikkelen. Soms confronterend, soms genieten.

Vrijheid

Tantra is gericht op bevrijding en het vinden van je eigen pad. Vrij van wat anderen daarover zeggen of denken. Vrij van controle, oude patronen, overtuigingen, opvoeding, etc. Vrij om helemaal te zijn wie je vanuit je kern bent.

Die vrijheid is niet voor iedereen. Het is voor mensen die bereid zijn om zichzelf eerlijk en zonder illusies tegen te komen. Om hun licht en hun schaduw werkelijk te omarmen. Want pas als alles er mag zijn, kan er werkelijke vrijheid ontstaan. Daarom worden bewandelaars van het Tantra-pad in klassieke teksten de heldhaftigen genoemd.

Twee soorten Tantra Circles

Onze Tantra Circles komen in twee 'smaken' die elk een eigen karakter en opbouw hebben. Binnen die twee smaken hebben we onderscheid in kaders, zodat je precies dat kunt vinden wat bij je past. Of juist de verschillende aspecten van jezelf kunt ontdekken binnen die kaders en karakters.

De twee smaken zijn Tantra Sharing Circles en Tantra Touch Circles.

Tantra Sharing Circle

De Tantra Sharing Circles zijn avonden waarbij we aan de hand van wat ieder deelt bijpassende meditaties en oefeningen aanbieden. Deze avonden zijn geschikt voor wie het idee van een vooropgestelde workshop los kunnen laten en zich willen laten verrassen door wat Tantra in al haar verscheidenheid op dat moment kan bieden.

Tantra Touch Circle

Tijdens de Tantra Touch Circles is er meer vrijheid om zelf regie te nemen. We werken nog steeds in wat er in iedereen leeft én je hebt de ruimte om zelf aan te geven waar je behoefte aan hebt in aanraking. Hierbij is aanraking niet noodzakelijk fysiek. Hoe wil jij geraakt worden door deze groep gelijkgestemden?

Tantra Sharing Circle

Voor wie

De Tantra Circles zijn voor iedereen vanaf 18 jaar die zich wil ontwikkelen op het Tantrisch pad en die al enige ervaring heeft met Tantra.

Iedereen is welkom: We maken geen onderscheid in geslacht, gender, huidkleur, leeftijd, religie, etc.

Voor wie niet

Hoewel iedereen welkom is, is het niet voor iedereen geschikt.

Als je behoefte hebt aan controle en voorspelbaarheid, kunt je beter naar een Tantra-avond of andere workshop komen.

Wanneer je moeite hebt met nabijheid van anderen. We hebben beperkte ruimte, dus wanneer we aan het maximaal aantal deelnemers zitten, is het heel knus.

Ben je fysiek beperkt, overleg dan even met ons of het past om deel te nemen. Bedenk dat je een trap op moet en we op kussentjes op de grond zitten.

Kun je je grenzen niet of moeilijk aanvoelen of deze niet of moeilijk aangeven, dan raden we Tantra-bijeenkomsten en -workshops helemaal af. Het is beter om eerst te werken aan het aanvoelen en/of aangeven van je grenzen, bijvoorbeeld via consent-workshops.

Heb je nog geen Tantra-ervaring, kom dan (eerst) naar de Tantra-avonden.

Omdat we ons in de Tantra Circles niet richten op een man/vrouw balans, zijn deze bijeenkomsten ook niet geschikt voor je als je moeite hebt met het aanraken van of aangeraakt worden door iemand van hetzelfde geslacht. De Tantra-avonden zijn dan mogelijk wel geschikt voor je.

Ben je op zoek naar erotiek en seks, dan zijn de Tantra Circles niet wat je zoekt.

Opbouw Tantra Circles

Tantra Sharing Circle

De avond begint met even aankomen met een kop warme thee, waarna we gezamenlijk aarden en ons met elkaar verbinden.

Wanneer we zo aangekomen en geland zijn, volgt de eerste deelronde, waarin je vrij en open mag delen wat er in je leeft, wat er in je gezien of gehoord wil worden en/of welke behoefte je op dit moment hebt.

Vanuit die deelronde bieden wij meditaties en oefeningen aan vanuit Tantra in al haar breedte, die aansluiten op wat er in de groep leeft. Dit is elke Tantra Sharing Circle anders.

We eindigen met een laatste deelronde, waarin we mogen delen wat de avond voor ons betekend heeft. Afsluitend mogen we nog even zakken in een moment met elkaar samen in warm contact.

Kaders

Binnen de Tantra Sharing Circles hebben we twee mogelijke kaders. Dit laten we in de naam terugkomen.

De Tantra Sharing Circle Connection heeft als kader dat er mogelijk ontklede oefeningen in zitten, waarin je altijd zelf bepaalt hoever je wil gaan.

De Tantra Sharing Circle Divine is volledig naakt, dit als symbool dat we niets tussen ons en het goddelijke laten staan. Deze verbinding met het goddelijke geven we ook vorm bij de opbouw van de avond.

Tantra Touch Circle

Een Tantra Touch Circle begint met rustig aankomen met een kop thee. Als iedereen er is, beginnen we met gezamenlijk aarden en verbinding maken met elkaar.

Hierna is er een moment waarin iedereen zich voorstelt en deelt wat er in hen leeft en/of wat er in hen gehoord wil worden.

Omdat consent in deze avonden zo belangrijk is, beginnen we na de deelronde met een korte consentoefening in tweetallen.

Na de consentoefening komt de kern van de avond: ieder mag aangeven waar ze behoefte aan hebben om te ontvangen van deze groep. Dit kan fysieke aanraking zijn, zoals massage, strelen, vasthouden, etc. Het kan ook gaan om emotionele aanraking, zoals complimenten of naammassage. Dit gaat altijd vanuit consent van de hele groep.

Hierna volgt een afsluitende deelronde, waarin we terugkijken op de avond en het ervarene, waarna we de avond afronden.

Kaders

De kaders binnen de Tantra Touch Circles zijn te zien aan de naam. Dit zijn:

De Tantra Touch Circle Sweet die volledig gekleed is en waarbij we dus altijd bovenkleding aanhouden.

In de Tantra Touch Circle Pure is er de mogelijkheid om je gedeeltelijk of geheel te ontkleden, bijvoorbeeld als je meer op de huid aangeraakt wil worden.

Maandelijks organiseren we alle vormen van de Tantra Circles een keer. Afhankelijk van wat je zelf zoekt of waar je voor je gevoel aan toe bent, kun je kiezen naar een bepaalde cirkel te gaan of juist naar verschillende.

Heb je vragen over wat het beste bij jou zou passen, neem dan gerust contact op via e-mail of telefoon.

Algemene kaders

Bovenstaande specifieke kaders van de verschillende Tantra Circles komen bovenop de algemene kaders. Dit zijn:

Respect voor elkaar en elkaars grenzen.

Er is altijd ruimte om je grenzen aan te geven en daarnaar te handelen, door bijvoorbeeld even niet mee te doen.

Geen seksuele of seksueel gerichte handelingen. Ook geen gewenste.

Er is ruimte voor emoties en voor wanneer het (even) moeilijk is. Wij kunnen daarin ondersteunen en begeleiden.

Wij zijn bij de Tantra Circles ook zelf deel van de cirkel. Daarnaast zorgen we, net als bij al onze workshops, ook voor de benodigde bedding en begeleiding.

Praktisch

De bijeenkomsten zijn op vrijdagavonden van 19:30u tot ong. 22:00u

Bijdrage: € 30 per avond

Aantal deelnemers: 1-8 (gaat altijd door!)

Geen man/vrouw balans

Locatie: Onze praktijkruimte in Westervoort.

De geplande Tantra Circles vind je in de agenda.