Tantra Yoga jaartraining

Voor een gedegen, diepgaande training in Tantra kun je terecht bij de Tantra Yoga jaartraining van Hartstreling. Een jaar lang met een vaste groep gelijkgestemden de diepte in en transformeren.

De jaartraining vraagt commitment en inzet. Niet alleen in de lessen en retraites, maar ook tussendoor met de oefeningen die je thuis of met een huiswerkgroep doet.

Opbouw Tantra jaartraining

De jaartraining heeft 4 pijlers die elk op een andere manier voor verdieping zorgen.

Retraites. Elk kwartaal is er een retraite. De eerste 3 zijn weekendretraites. De afsluiting is een vierdaagse retraite.

Les. In de maanden dat er geen retraite is, is er een online live les. Hierin behandelen we de achtergronden van Tantra, zoals de filosofie en geschriften, en geven we oefeningen, meditaties en visualisaties.

Beoefening. Tussen de lessen en retraites door doe je thuis je dagelijkse oefeningen, meditaties en visualisaties.

Groepswerk. Tussen de lessen en retraites door kom je minstens een keer per maand samen met je huiswerkgroep van 4 tot 6 mensen om samen te werken.

Voorwaarden deelname Tantra jaartraining

De jaartraining is niet voor iedereen. Het vraagt een bepaalde honger naar het herstellen van de Eenheid met de Kosmos in jezelf. Het vraagt ook de moed om het onbekende tegemoet te treden en de moed om dat wat je tegenhoudt los te willen laten.

Je kunt daarom de Tantra Yoga jaartraining pas volgen nadat je de Tantra Yoga basistraining afgerond hebt en daarin inzet, commitment, zelfreflectie en verandering hebt laten zien.

Praktische informatie

De jaartraining start bij voldoende deelnemers in september en eindigt in augustus met de vierdaagse retraite. De weekendretraites zijn in november, februari en mei.