Tantramassage voor Thuis

Een meditatieve dans van handen over het lichaam. Stromende energie in liefdevolle verbinding. Dat is een Tantramassage bij Hartstreling in een paar woorden. Dat is waar je mee mag komen kennismaken in de training Tantramassage voor Thuis.

In dit weekend leer je de basis van het geven van een zachte Tantramassage. Tegelijk leer je deze ook dieper te ontvangen, waardoor je meer uit elke Tantramassage haalt, of je nu geeft of ontvangt.

Anders dan andere massages

Een Tantramassage bij Hartstreling is geen massagetechniek, zoals bijvoorbeeld klassieke ontspanningsmassage of shiatsu. De kern van Tantramassage is de meditatieve staat waarin je de massage geeft. Het is een staat van zijn, in verbinding en zacht dansend over het lichaam en met de energie van de ander. Geen grepen, geen krachtig drukken op spieren, etc.

Deze training bevat dus ook veel meer dan alleen oefenen met masseren. Denk aan meditatie, energie opwekken, volgen van energie, overgave, Kosmische dans en het openen van de zintuigen. Al deze elementen komen samen in de massage.

Wat is het niet

Wat je leert bij Tantramassage voor Thuis is geen erotische massage. Het heeft niets te maken met het uitstellen van een orgasme of juist het bereiken ervan. Een Tantramassage is Liefde, maar geen seksuele liefde. Zoals onze naam Hartstreling al zegt: het is strelen vanuit het Hart.

Een Tantramassage is geen therapie, hoewel het veel heilzame effecten kan hebben. Het is ook geen reeks technieken of iets wat je even “doet”. Het is niet gericht op spieren of kneden, maar juist zacht en stromend.

Voor wie

Deze training is voor iedereen die Tantramassage wil leren in de veiligheid van een kleine groep met een man/vrouw-balans. In de training oefen je regelmatig met een andere partner om zo meer ervaringen op te doen en meer inzichten in jezelf te krijgen. Kortom om meer te leren.

Voor stellen geldt hetzelfde. Ook jullie vragen we om uit te wisselen met anderen naast je eigen partner. Wij hebben zelf ervaren hoe verrijkend het is om meerdere mensen tegen te komen in het leren van Tantramassage dat we het ook op die manier doorgeven. Wil je liever alleen samen met je eigen partner masseren, dan zijn er andere aanbieders waar je terecht kunt.

Opbouw training

Op zaterdag beginnen we na kennismaking met oefeningen en meditaties die je helpen bewust te worden van energie, meditatie, overgave en zintuigen. In de avond is de eerste ronde massage oefenen. Op zondag gaan we eerst verdiepen, waarna de middag voornamelijk in het teken van massage staat.

Behalve dat de opbouw nodig is om in de juiste staat van zijn te komen voor het geven van een Tantramassage, is het ook praktisch. De Tantramassage geef je namelijk op de grond, wat voor sommige mensen vrij belastend is. Door de afwisseling is het beter vol te houden, als je daar nog niet zo aan gewend bent.

Voor thuis

In dit weekend leer en ervaar je Tantramassage op een manier dat je goed voorbereid bent om deze te kunnen geven of uit te wisselen in privésfeer. Bijvoorbeeld met je partner of een vriend(in).

Voor professionals

Professionele masseuses/masseurs kunnen deze training doen als introductie in Tantramassage. Tegelijk is deze training niet voldoende om Tantramassage professioneel te gaan geven. Van dit weekend krijg je daarom ook geen certificaat of oorkonde. Wil je Tantramassage professioneel gaan geven, dan is het nodig om na deze training nog de vervolgtraining Tantramassage voor Professionals te volgen.

Vervolg

Wil je verder, dan bieden we de training Tantramassage voor Professionals. Hierin zitten o.a. nieuwe “technieken”, invulling in hoe je een Tantramassage opbouwt met een cliënt, hoe om te gaan met trauma en meer aandacht voor de effecten en valkuilen van Tantramassage.

Deze vervolgtraining is gericht op het professioneel kunnen gaan geven van Tantramassages, maar is ook geschikt als je wil verdiepen en verbreden voor jezelf, zonder dat je de intentie hebt om dit professioneel te gaan geven.

Veilige omgeving

In Tantra kun je jezelf tegenkomen, geraakt worden of momenten hebben waarop je het moeilijk hebt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bij ons in een veilige omgeving terecht komt. We geven je de ruimte om hierin zelf te kiezen en in hoeverre je het aan wil gaan, wat je tegenkomt. Niets hoeft!

We nodigen je dan ook uit en geven je de ruimte om je eigen grenzen in de gaten te houden en deze ook aan te geven. Grenzen verleggen zorgt voor groei, grenzen overschrijden niet. Ook als er wat geraakt wordt en er emoties bovenkomen, is daar ruimte voor en kunnen we je daarin steunen en bedding geven. Ook als er meer dan een emoties geraakt worden kunnen we begeleiden, we zijn trauma-geïnformeerd.

Praktische info

  • Voor alleengaanden en (gelegenheids)stellen
  • Naaktheid in training: oefeningen met naaktheid (let hierin op je eigen grenzen)
  • Man/vrouw-balans: ja
  • Ervaring met tantra en/of met lichaamswerk en bewustzijnswerk aangeraden
  • Tijden: za 14:00-22:00 + zo 9:00-17:30
  • Inloop vanaf: half uur voor aanvang
  • Inbegrepen: avondeten op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag, koffie, thee en lekkers
  • Meenemen: makkelijk zittende kleding, flesje water, warme sokken (als je snel koude voeten krijgt), omslagdoek, badlaken
  • Bijdrage: € 220,00 per persoon

Overnachten

We hebben ruimte voor een beperkt aantal mensen om te overnachten. Dit is eenvoudig overnachten in de workshopruimte. Zelf luchtbed/slaapmat en slaapzak meenemen. We vragen hiervoor een kleine vergoeding van € 15 p.p.p.n. Plek verdelen gaat op volgorde van aanmelden. Zolang er nog overnachtingsruimte is, kun je dit meebestellen bij je ticket.

Kun of wil je niet overnachten, dan kun je thuis overnachten of gebruik maken van een van de (air)B&B's en hotels in de buurt. Op zondag beginnen we om 9:00 uur met een gezamenlijk ontbijt. Ook als je al ontbeten hebt, vragen we je om aan te sluiten om zo als groep weer bij elkaar te komen, voordat we beginnen.

Aanmelden

Aanmelden gaat via het evenement in de agenda. Na aanmelding nemen we contact met je op voor een korte telefonische intake. Als wij en jij gezamenlijk besluiten dat je deelname doorgaat, krijg je een betaallink. Je deelname is pas definitief na betaling.

Eerstvolgende training is op 2 en 3 maart 2024. Klik hier om naar het evenement te gaan.

Vraag en antwoord