Zintuigelijk Genieten

In het moment leven begint bij de zintuigen. Elkaar ontmoeten begint bij de zintuigen. Verbinding begint bij de zintuigen. Plezier begint bij de zintuigen.

Kort gezegd: leven begint bij de zintuigen!

Kom genieten van je zintuigen, genieten van het leven en genieten van elkaar in deze workshop met veel speelse en verbindende manieren van zintuigelijk ervaren.

Belang van onze zintuigen

Door ons meer bewust te worden van onze zintuigen, onze zintuigen te openen en ze te trainen, gaan we meer van het leven genieten. Hoe meer we gaan genieten, hoe minder stress we ervaren. Hierdoor kunnen we ook anderen weer meer vanuit ontspanning en vertrouwen gaan ontmoeten. Waardoor we nog weer meer van het leven kunnen genieten.

In de workshop Zintuigelijk Genieten mag je een dag helemaal opgaan in het genieten met en van je zintuigen. En daarmee met en van elkaar.

Opbouw Zintuigelijk Genieten

In de workshop ga je je zintuigen op verschillende manieren ervaren. Soms op jezelf, meestal in contact met anderen. We bouwen dit geleidelijk op van rustig kennismaken naar intens genieten. Ook geven we wat achtergrond over de zintuigen vanuit traditionele Tantra, zodat je ook begrijpt wat het belang van de zintuigen is in Tantra.

In de workshop werken we ook met (gedeeltelijke) naaktheid. Ook dit bouwen we rustig op, zodat het voor de meeste mensen al snel natuurlijk voelt. Kijk hierin zelf wat je in het moment wil en let hierbij ook op je grenzen.

In de middag is er een korte pauze en ’s avonds krijg je een avondmaaltijd.

Geen seks

Voor alle duidelijkheid: Tantra is geen seks en tijdens de workshop worden geen seksuele handelingen uitgevoerd. Tantra kan wel uitdagend, sensueel en smeuïg zijn, maar altijd ten dienste van je spirituele en persoonlijke ontwikkeling. Zoek je iets om je seksleven leuker te maken of ben je op zoek naar ‘Tantrische seks’, kijk dan verder.

Balans

Tijdens de workshop werken we zoveel mogelijk met een man-vrouw balans. Die man-vrouw balans is om een betere balans in mannelijke en vrouwelijke energie te krijgen. Juist vanuit die balans en verbinding ontstaat magie.

Ondanks dat we ons richten op een man-vrouw balans, lukt dat niet altijd. Het kan dus voorkomen dat je met iemand van hetzelfde geslacht een oefening doet.

Veilige omgeving

In Tantra kun je jezelf tegenkomen, geraakt worden of momenten hebben waarop je het moeilijk hebt. Daarom vinden wij het belangrijk dat je bij ons in een veilige omgeving terecht komt. We geven je de ruimte om hierin zelf te kiezen en in hoeverre je het aan wil gaan, wat je tegenkomt. Niets hoeft!

We nodigen je dan ook uit en geven je de ruimte om je eigen grenzen in de gaten te houden en deze ook aan te geven. Grenzen verleggen zorgt voor groei, grenzen overschrijden niet. Ook als er wat geraakt wordt en er emoties bovenkomen, is daar ruimte voor en kunnen we je daarin steunen en bedding geven. Ook als er meer dan een emoties geraakt worden kunnen we begeleiden, we zijn trauma-geïnformeerd.

Aanmelden

De eerstvolgende Zintuigelijk Genieten is op 23 september 2023 in Arnhem. Klik op onderstaande knop je ticket(s) aan te schaffen.

Veelgestelde vragen